Cât costă un BMW Seria 5 E39 în stare tehnică perfectă cu nici măcar 4,000 km la bord?

7 Iulie 2020, 18:01
Denis Godorozea
BMW Seria 5 E39 este una dintre cele mai dorite şi apreciate modele din gama constructorului bavarez de către fani, o maşină îndrăgită de o armată de pasionaţi auto, chiar şi cei care nu se enumeră printre fanii mărcii. De la prima lansare în serie a acestui model legendar au trecut mai bine de 25 ani şi s-au schimbat 3 generaţii, iar astfel astăzi un sedan E39 este la mare căutare, mai ales în stare tehnică perfectă, cum e şi protagonistul istoriei noastre de astăzi.
Acest BMW Seria 5 a fost printre ultimele modele E39, fiind produs în luna martie 2002 şi exportat în Japonia, unde a ajuns în colecţia unui pasionat de automobile şi a fost îngrijit pe parcursul următorilor 17-18 ani. Chiar şi cu o asemenea istorie îndelungată, odometrul maşinii indică acum abia 3,494 kilometri, iar absolut toate elementele de caroserie şi interioare au fost menţinute într-o stare tehnică perfectă, imaculate, de parcă maşina asta ar fi părăsit banda rulantă câteva zile în urmă.
În varianta 530i acest Seria 5 are sub capotă un benzinar aspirat natural de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie. Ah, o reţetă clasică! Motorul dezvoltă 231 CP şi 300 Nm, livraţi punţii spate prin intermediul cutiei automate cu 5 rapoarte. În aceste condiţii sedanul poate accelera până la 100 km/h în 7.6 secunde şi să atingă o viteză maximă de 244 km/h.
Caroseria maşinii este acoperită cu nuanţa originală Alpin Weisse III, iar habitaclul este tapisat cu piele de culoare neagră. La interior maşina mai surprinde cu un nivel de echipare foarte generos — aici se regăseşte un volan multifuncţional, sistem audio cu ecran, un soi de multimedia mai primitiv, dar şi mai informativ, dar şi un sistem de climatizare bizonal şi un set complet de airbag-uri.
Din Japonia maşina a fost recent importată în Germania, iar acum poate fi cumpărată şi exploatată practic în toate ţările europene la preţ de 25,000 euro. Ce ziceţi, prieteni şi fani BMW, merită un asemenea exemplar îngrijit de E39 aceşti bani?
0
29,448
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!