Cea mai ciudată creatură pe baza Gelandewagen-ului este un roadster inspirat de la Mercedes-Benz SLK

17 Iulie 2020, 16:01
Denis Godorozea
Dorinţa de a crea ceva unic în industria auto naşte, câteodată, nişte monştri adevăraţi, ciudaţi şi neverosimili, precum este şi creatura Intruder, lansată de atelierul francez Heuliez încă în 1996. Doar 3 astfel de maşini au fost produse, nişte decapotabile absolut unice, ce combină practicismul şi posibilităţile unui Gelandewagen cu aspectul unui Mercedes-Benz SLK, dar de la care nu a moştenit nici un strop de eleganţă.
Intruder are la bază platforma cu cadru dur şi suspensia versiunii de serie Mercedes-Benz G 320 din acei ani. Caroseria maşinii deşi a fost ochită la un SLK dar şi alte modele Mercedes-Benz de la sfârşitul secolului trecut, este una absolut originală, or nu ai cum să pui un SLK pe platforma G-Class-ului. La fel şi interiorul este unul 100% original şi la fel de ciudat precum aspectul exterior al maşinii. Habitaclul combină elemente stilistice futuriste din acei ani, iar instrumentarul de bord a migrat pe consola centrală, mai jos fiind situate comenzile sistemului de climatizare şi alte butoane de acces rapid în jurul levierului cutiei de viteze.
Substratul tehnic al lui G-Class nu a avut de suferit — specialiştii din cadrul Heuliez au menţinut chiar şi propulsorul V6 de 3.2 litri, cu 215 şi 300 Nm, cuplat la cutia automată cu 4 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală permanentă. Ei bine, chiar şi punţile rigide au fost menţinute. Per general maşina asta pare a fi un Buggy desprins de pe paginile cu benzi desenate.
Acesta este unul dintre cele 3 exemplare produse vreodată. Maşina a generat costuri imense, cel puţin de întreţinere, or până a fi plasată în vânzare acum, posesorul a dispus reabilitarea până la starea originală, de parcă ar fi părăsit porţile uzinei abia ieri. Această operaţiune l-a costat, conform surselor, 280 mii euro! Astfel, nici măcar nu putem intui care-i costul de achiziţie pentru această creatură acum. Vânzătorul nu a specificat preţul, iar acesta poate fi comunicat doar individual unui potenţial cumpărător.
0
5,863
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!