Coronavirus: Ungaria interzice intrarea în ţară pentru cetăţenii din Republica Moldova

13 Iulie 2020, 08:58
Denis Godorozea
La câteva zile după ce autorităţile italiene au impus restricţii de intrare în ţară pentru persoanele venite din Republica Moldova, cu o asemenea interdicţie au venit şi autorităţile maghiare, care au interzis intrarea în ţară pentru concetăţenii noştri. Restricţiile vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, în legătură cu situaţia pandemică provocată de coronavirus Covid-19 din regiune.
Conform informaţiilor distribuite de Guvernul Ungariei, Republica Moldova a fost inclusă în lista ţărilor din "zona roşie" — cetăţenii acestor state au interdicţia de intrare pe teritoriul Ungariei. Restricţii speciale sunt prevăzute şi pentru cetăţenii Ungariei, care revin în ţară din statele incluse în listă, aceste persoane vor putea accede pe teritoriul statului, dar vor fi supuşi testelor pentru Covid-19.

Afară de Republica Moldova, în lista roşie au fost incluse ţări precum Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina. România a fost inclus într-o listă "galbenă" — pentru cetăţenii veniţi din ţările din această categorie vor fi impuse teste pentru Covid-19 la intrarea în ţară şi un regim de carantină pentru cel puţin 48 ore, timp în care vor fi executate mai multe teste. Accesul ulterior va fi posibil doar dacă toate testele vor fi negative.

Din întreg spaţiul european, restricţii pentru cetăţenii din Republica Moldova au fost impuse de Italia şi Ungaria, la ora actuală. Pentru accesul în alte ţări există norme mai blânde, descrise de noi într-un articol dedicat.
0
17,763
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!