Cu ce-a dat Domnul: maşinile patriarhului Kirill din Rusia

15 Iulie 2020, 14:36
Redacţia PiataAuto.md
O ştire de acum câteva zile, în care se anunţa că o călugăriţă cu funcţie vajnică în bisera din Rusia şi-a cumpărat un Mercedes-Benz S-Class, dar şi discuţiile aprinse pe care ştirea le-a stârnit în comunitatea noastră, ne-a făcut să aruncăm azi o privire şi spre şeful ei, patriarhul Kirill din Rusia. Aşteptam să descoperim maşini interesante, dar ce-am găsit ne-a depăşit aşteptările!
Aşadar, şeful bisericii ortodoxe din Rusia are gusturi sofisticate la maşini, asta e absolut cert! Un întreg garaj de automobile interesante îi stau la dispoziţia sa, unele aparţinând bisericii, altele guvernului rus, dar fiindu-i puse la dispoziţie cu destinaţie specială. Aşadar, iată ce maşini i-a dat Domnul patriarhului.

Mercedes-Maybach Pullman

Păi doar n-aţi crezut că o călugăriţă va avea un S-Class cu kit AMG, iar şeful ei va merge cu ceva mai simplu, nu? Aşa da, însă! Ierarhia se păstrează! Mai mult ca atât, se pare că patriarhul a avut un Pullman blindat din generaţia precedentă, iar ceva mai recent s-a întâmplat ca-n garajul său să aterizeze un Mercedes-Maybach S 650 Pullman de generaţie nouă!
Cadillac Escalade

Da, imensul Escalade se află în garajul patriarhului, într-o ipostază blindată şi cu cel mai mare motor V8 supercharged sub capotă. Unele surse spun chiar că patriarhul ar dispune de două exemplare identice Escalade.
Se pare că patriarhul se deplasează cu Cadillac Escalade atunci când mai merge prin provincie, sau la anumite ocazii speciale. A fost văzut cu el şi la aeroportul de unde decolează cu avionul său spre alte destinaţii mai îndepărtate.

Aurus Senat Limousine L700

Ei, şi dacă Rusia a început a produce limuzine opulente, era aproape firesc ca una dintre acestea să ajungă şi-n garajul patriarhului! E mare, e luxoasă şi ea şi costă tot cam cât un Mercedes-Maybach. Deci, se califică.
GAZ-13 Chaika

Uneori şi pe preafericit îl vizitează nostalgia. Şi atunci el urcă în frumoasa lui Chaika şi vine la muncă la bordul ei. Are un exemplar bine conservat, cu roţi cu părţile laterale albe, şi cu crom care luceşte ca interiorul unei biserici. Chaika asta, însă, nu l-a slujit doar pe Kirill, ci şi pe predecesorii săi, ea fiind în sjulba bisericii de vreo jumătate de secol.
Impresionant garajul, nu?
0
6,570
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!