Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum arată cel mai nebun vehicul blindat, creat pentru forţe speciale?

5 Iulie 2020 - 14:01
Ilie Toma
Există maşini blindate, care arată relativ obişnuit pe din afară, dar sunt gândite să-şi protejeze ocupanţii de gloanţe. Însă atunci când vine vorba de vehicule blindate create pentru forţele speciale, lucrurile devin brusc mult mai seriose. Duse la extrem chiar!
Vehiculul pe care-l vedeţi în imagini e creat de veterani ai armatei şi ai forţelor speciale din SUA, deci de oameni care ştiu ce înseamnă să te afli în foc şi pară, atunci când viaţa ta depinde de protecţia şi echipamentul pe care-l ai. Ei deţin una din cele mai respectate companii din domeniul vehiculelor blindate, iar acest exemplar a fost scos de curând la vânzare, fiind destinat forţelor speciale oficiale sau unor companii care oferă servicii de securitate şi ar putea avea nevoie de un asemenea vehicul. Teoretic, şi o persoană privată l-ar putea cumpăra, dar la cât de mult costă şi cât de specializat este, puţin probabil ca cineva să fie într-atât de „nebun” ca să-l cumpere.
Deci, vehiculul ăsta are la bază un şasiu Kenworth şi e motorizat de un propulsor diesel imens de 8.3 litri! Acesta dezvoltă, însă, „doar” 315 CP. Îşi trimite puterea tuturor celor 4 roţi prin intermediul unei cutii automate şi a unui sistem 4x4.
Acum a fost adus la gradele balistice B6 / NIJ III, ceea ce înseamnă o protecţie aproape de top, pentru aproape orice calibru de puşti şi lunete. Însă, vehiculul a fost gândit să poată înainta în situaţii critice, împingând obstacolele ce-i stau în cale, aşa că a fost dotat cu un soi de lopată uriaşă din oţel dur în faţă, care poate fi acţionată sub diferite unghiuri, ca să „cureţe” alte vehicule din cale sau orice altceva. Întreaga „faţă” a maşinii e făcută din oţel dur acum, fiind protejată pentru impact, chiar şi elementele de iluminare fiind integrate în carcase puternice de protecţie.
Mai mult ca atât, chiar şi geamurile au primit asemenea carcase, toate, în timp ce însuşi sticla lor e blindată oricum. Acoperişul maşinii are un soi de trapă prin care cei din echipă pot ieşi să tragă, fiind protejaţi de nişte ziduri blindate în jurul lor. Pentru ajutor, maşina e echipată şi cu camere termice pentru a putea vizualiza mai bine inamicii din jur.
În interior lucurile sunt simple, dar funcţionale pentru scopul principal, de a-i proteja pe cei de la bord. Cel de la volan e ajutat de o servodirecţie mai puternică, pentru ca maşina, mult mai grea acum, să fie în continuare uşor de manevrat.
Şi suspensia maşinii a fost aproape complet modificată ca să reziste noii greutăţi uriaşe a vehiculului. Anvelopele sunt run flat, aşa că acest Kenworth va putea înainta chiar dacă înhaţă gloanţe în roţie sale.
Cât costă? Extrem de mult, ăsta fiind unul din cele mai scumpe vehicule blindate create de această companie. Însă în lumea forţelor speciale, preţul rămâne a fi o chestie discretă, care nu se comunică public, ci doar diviziilor cu adevărat interesante să cumpere această nebunie de vehicul!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter