Despăgubiri pentru drumul avariat — un şofer din Rusia va încasa o sumă incredibilă!

2 Iulie 2020, 12:32
Denis Godorozea
Un caz chiar incredibil a avut loc în Rusia — un şofer a reuşit să obţină despăgubiri băneşti de la stat pentru maşina deteriorată de carosabilul de proastă calitate. Suma obţinută de la autorităţi nu va fi suficientă, însă, pentru a acoperi integral cheltuielile de reparaţie.
Cazul a avut loc în Naberejnîe Celnî în luna martie 2019 — un proprietar de Maserati Quattroporte a dat cu maşina într-o groapă, ceea ce i-a cauzat defecte la nivel de suspensie. Bărbatul a decis să nu părăsească locul incidentului, ba a solicitat poliţiei să înregistreze oficial cazul, iar apoi a dus maşina la o expertiză, care i-a calculat prejudiciul în 754 mii ruble ruseşti, echivalentul a aproape 9,500 euro, conform cursului valutar de astăzi. Această sumă a fost solicitată apoi autorităţilor în instanţă.

Autorităţile nu au fost deacord, însă, cu această sumă, şi au solicitat în judecată o altă expertiză care, surpriză, a confirmat că defectele au fost provocate de groapa de pe drum, dar au calculat prejudiciul chiar la 770,000 ruble, deci în surplus cu vreo 200 euro!

Ei bine, instanţa l-a şi îndreptăţit pe om, dar a decis că acesta ar putea omite cumva accidentul, astfel încât dauna să nu fie atît de costisitoare. Deci, a fost şi vina lui parţial. Astfel, instanţa a decis ca autorităţile să acopere doar o parte din prejudiciu, în mărime de 527,868 ruble, echivalentul a circa 6,640 euro.
0
2,803
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!