Detalii despre evadarea lui Carlos Ghosn: cât le-a plătit Forţelor Armate Speciale din SUA pentru ajutor?

8 Iulie 2020, 13:11
Denis Godorozea
Presa americană a distribuit detalii noi despre evadarea spectaculoasă marca James Bond a afaceristului Carlos Ghosn din Japonia, unde a fost cercetat penal pentru crime economice. Se pare că fostul lider al Alianţei Renault-Nissan a fost ajutat de o echipă de angajaţi din cadrul Forţelor Armate Speciale din SUA, care au primit bani grei de la Ghosn pentru asistenţă în desfăşurarea operaţiunii de evadare.
Carlos Ghosn şi un angajat al Forţelor Armate Speciale SUA — imagine simbol

Amintim că Carlos Ghosn a reuşit să evadeze din Japonia în luna decembrie a anului trecut la bordul unui avion privat mai întâi pe teritoriul Turciei, de unde şi-a continuat drumul spre Liban, patria soţiei sale, unde cuplul deţine o casă. Spectaculoasă a fost modalitatea de evadare a afaceristului, potrivit informaţiilor dezvăluite anterior în presă, din propria casă din Tokyo, unde Ghosn a fost plasat în arest la domiciliu, acesta a evadat în husa unui instrument muzical, în care a şi fost adus la bordul avionului. Ei bine, până acum un mister a fost cine l-ar fi ajutat pe Ghosn în organizarea unei asemenea evadări, iar informaţii noi în acest sens au fost distribuite de presa americană, or cazul incredibil a ajuns să fie investigat şi în SUA.
Carole şi Carlos Ghosn

Aşadar, la data de 20 mai curent autorităţile americane au arestat două persoane — Michael Taylor şi fiul său Peter, la solicitarea investigatorilor din Japonia. Potrivit noilor informaţii, cei doi sunt angajaţi ai Forţelor Armate Speciale din SUA şi au decis să ajute fostul lider al Alianţei Renault-Nissan contra unei sume de 862,500 dolari americani, ce a fost transferată în contul unuia dintre ei de către Ghosn. Informaţia în acest sens a fost făcută publică de procurorii americani, iar în prezent cei doi riscă să fie extrădaţi în Japonia pentru a fi supuşi justiţiei.

Anchetatorii au stabilit, că husa în care a evadat Ghosn a fost adusă în casa acestuia personale de Michael Taylor şi un alt angajat al forţelor armate americane, George Zayek. Cel din urmă este dat în căutare în prezent. La data de 29 decembrie 2019 cei doi au zburat la bordul unui avion privat din Dubai în Tokyo pentru a pune în aplicare planul de evadare.
Stânga — Michael Taylor; dreapta sus — Carlos Ghosn; dreapta jos — Peter Taylor

Bineînţeles, angajaţii Forţelor Armate Speciale SUA au acţionat neoficial, iar acum riscă să ajungă după gratii fie în SUA, fie în Japonia. Carlos Ghosn, conform ultimelor informaţii, se află în continuare pe teritoriul Libanului. Anterior Japonia a solicitat extrădarea omului de afaceri, însă autorităţile libaneze au refuzat din motiv că nu au încheiat anterior acorduri în acest sens. Până la urmă, întreaga această istorie pare să fie ruptă din filmele de acţiune recente, precum Triple Frontier cu Ben Affleck sau Extraction cu Chris Hemsworth, nu? Ba ar servi drept o istorie numai bună pentru un nou film de acţiune!
0
12,639
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!