E absolut nou şi e de vânzare! Un Mercedes-Benz W123 din 1977 costă cât un E-Class nou de azi!

6 Iulie 2020, 21:04
Ilie Toma
Prin articolele noastre s-au perindat de mai multe ori Mercedes-uri bine conservate, cu parcurs mic, scoase la vânzare acum. Dar acesta, dragii noştri, e un automobil nou, păstrat aşa nou din 1977 încoace! Un Mercedes-Benz W123, vândut azi la preţ de E-Class nou! Că doar e nou şi el!
Are azi la bord doar 220 km pe odometrul său, astfel încât n-a trecut nici măcar rodajul recomandat de producător! Da, da, în acei ani Mercedes-Benz recomanda să mergi primii 1,000 km cu o viteză de maxim 90 km/h, dacă vrei ca motorul tău să ţină milionul de kilometri promis!
Exemplarul ăsta se află în Italia şi a fost păstrat într-un garaj al unui colecţionar privat până acum, fapt care explică starea lui estetică şi mecanică impecabilă. E o motorizare 200D, cea mai eficientă de atunci, care ascunde sub capotă un motor diesel aspirat natural. Da, pe atunci mai existau dieseluri fără turbină!
Motorul are o cilindree de 2.0 litri, cu 4 cilindri în linie, însă, fiind lipsit de turbină, dezvoltă doar 55 CP şi 113 Nm. Cu asemenea putere, motorizarea asta accelerează de la 0 la 100 km/h într-o veşnicie de 31 de secunde! De fapt, chiar şi pentru acele vremuri motorul s-a dovedit cam exagerat de slab, aşa că în 1979, la nici 3 ani de la startul producţiei, sub capota versiunii 200D a venit ipostaza de 60 CP a aceluiaşi motor, care se monta anterior pe motorizarea 220D, iar versiunea 220D a fost stopată din producţie.
Şi cu toate astea, exemplarul de care vorbim noi azi e unul fantastic, demn să fie cumpărat de un colecţionar care l-ar aprecia cu adevărat. Întreaga caroserie e impecabilă, având o culoare de galben-oranj numită oficial „orange cayman” pe atunci, pe când Porsche Cayman nici nu era în planuri.
Iar habitaclul maşinii e unul de culoare maro, tapisat cu piele şi e într-o condiţie de parcă el abia a ieşit din uzină, iar noi ne-am fi teleportat cu toţii în anul 1977. Plasticele de interior, toate detaliile sunt în condiţie de nou! Oricine şi-ar fi dorit vreodată să găsească un Mercedes-Benz W123 în cea mai bună stare posibilă, are acum motive să plângă cu lacrimi de bucurie!
Cât costă? Cât un E-Class nou, bine echipat, sau chiar un S-Class mai slab echipat în unele ţări: 70,000 euro! Şi e gata să plece spre un cumpărător din orice ţară a lumii!
Şi acum, marea întrebare: voi ce aţi alege să cumpăraţi la 70,000 euro — un Mercedes-Benz E-Class W213 nou, sau acest W123 la fel de nou şi el, doar că teleportat ca prin minune din anul 1977 în 2020? Aşteptăm cu nerăbdare comentariile voastre!
0
14,583
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!