E americană, are un motor de 7.5 litri V8 şi e într-o stare excepţională: un Lincoln Continental Coupe scos la vânzare în Germania

29 Iulie 2020, 22:33
Ilie Toma
Maşina asta va face cu siguranţă din ochi doar pasionaţilor de maşini americane sau poate doar celor îndrăgostiţi de filmele hollywood-iene unde asemenea modele au fost adesea în tot soiul de roluri şi ipostaze.
Exemplarul ăsta e un Lincoln Continental Coope produs în 1977, iar asta înseamnă că din generaţia a V-a a acestui model legendar. E încă din timpurile ale de aur ale maşinilor mari şi pătrăţoase din America, ce veneau doar cu tracţiune pe puntea spate şi doar cu motoare mari! Mai mult ca atât, fiind din 1977, acest Lincoln Continental Coupe a primit în acel an bare de protecţie care să reziste la impact de până la 8 km/h — o normă obligatorie introdusă în acel an în SUA — iar asta a făcut din el cel mai lung automobil produs vreodată de compania Ford Motor Company, cu excepţia limuzinelor, el măsurând aproape 5.9 metri de la un capăt la altul!
Ba mai mult ca atât, acest exemplar are şi faruri „oarbe”, care se deschid electric atunci când sunt aprinse. Iar formele sale pătrăţoasă sunt de-a dreptul legendare! De fapt, versiunea asta de Continental Mark V s-a vândut doar 3 ani, între 1977 şi 1979, şi a rămas în istorie ca cea mai îndrăgită şi populară versiune a acestui model, fiind comercializată într-un număr de peste 228,000 exemplare. Pentru un coupe cu 2 uşi, asta ar fi un rezultat de invidiat şi azi!

Ştiţi ce motor are sub capotă bijuteria asta? Un imens V8 de 7.5 litri! Azi dacă zici cuiva că ai un motor de 7.5 litri sub capotă, îi poţi provoca un atac de cord, însă pe atunci asta era o normalitate americană absolută. Ba mai mult ca atât, până şi motorul „entry-level” de pe acest model avea o cilindree uriaşă, de 6.6 litri, fiind tot un V8, doar mai „micuţ”, aşa! Doamne, ce timpuri!
Ei bine, dar să revenim la exemplarul nostru, conservat de minune şi restaurat, pregătit acum pentru colecţionarii din Europa, care l-ar putea căuta! Motorul lui de 7.5 litri livrează 211 CP odihniţi, transmişi punţii spate printr-o cutie de viteze automată cu doar 3 trepte, că aşa erau timpurile, iar să ai 3 trepte pe o cutie automată în SUA era perfect normal!
Exemplarul ăsta a fost importat acum din SUA în Germania şi are deja toate taxele de import achitate. A ajuns în mâinile unei companii germane specializate în asemenea bijuterii americane şi tocmai a fost scos la vânzare, aşteptându-şi cumpărătorul pasionat de asemenea mastodonţi americani clasici. În toţi anii săi a adunat pe odometru doar aproape 37,000 mile, adică aproape 60,000 km. Şi, după cum vă e clar şi din aceste poze, e într-o stare excepţional de bună, dar în acelaşi timp în forma sa originală, în care a ieşit de pe poarta uzinei în anul 1977, acum 43 de ani.
Şi cât credeţi că poate costa acest vis american motorizat, cu motor de 7.5 litri V8 sub capotă? Ei bine, doar 21,950 euro, preţul afişat de compania germană care-l vinde, cu tot cu taxele de import în UE plătite pentru el! Ia spuneţi cu mâna pe inimă, aţi da banii ăştia pe el?
0
21,388
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!