Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

EXCLUSIV: Noi informaţii din cazul Nicula! Motociclistul care înjura poliţiştii e anunţat în căutare!

6 Iulie 2020 - 11:13
Redacţia PiataAuto.md
Cazul motociclistului care înjura în ultimul hal poliţiştii de patrulare în luna mai 2020, alături de prietenul său automobilist, e unul din seria celor revoltătoare, evoluţia căruia noi am promis că o vom urmări şi atunci când nu se va mai vorbi la fel de mult în spaţiul public despre asta. Aşa că am solicitat informaţii de la Procuratura Generală despre mersul anchetei. Şi acum am primit aceste informaţii!
Aşadar, conform informaţiilor expediate de Procuratura Generală în adresa redacţiei PiataAuto.md, cetăţeanului Maxim Nicula, cel care conducea motocicleta în acel incident şi tot el cel care apărea în propriile lui live-uri pe reţele sociale înjurând poliţiştii întâi în stradă, apoi în sectorul de poliţie, i-au fost înaintate învinuirile pe 3 articole din Codul Penal:
- Art. 349, alineat 2: ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi indeplineşte funcţia obşească.
- Art. 287, alineat 1: huliganism.
- Art. 264, alineat 1: conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoologică cu grad avansat sau stare de ebrietate produsă de alte substanţe.

Odată ce a fost înaintată şi ultima învinuire de organul de urmărire penală înseamnă că în dosar există rezultatele unei analize care ar certifica starea de ebrietate a motociclistului la acel moment.

Mai mult ca atât, procuratura menţionează că toate aceste învinuiri i-au fost înaintate lui Max Nicula în contumacie, adică în absenţa lui. Cu alte cuvinte, Nicula refuză în continuare prezentarea la organul de urmărire penală. Menţionăm că anterior, la sfârşitul lunii mai, şi ministrul de interne, Pavel Voicu, declara că acesta ignoră interpelările procuraturii.

În rezultatul refuzului lui Nicula de a se prezenta, pe numele acestuia a fost emis mandat de arest de 30 de zile, el fiind anunţat în căutare!
De asemenea, din informaţiile publicate pe o pagină de Facebook din Moldova, Max Nicula ar avea în prezent două proprietăţi sechestrate, iar la domiciliul lui s-ar fi făcut percheziţii.

Şi prietenul lui Max Nicula, care era alături în momentul incidentului şi conducea un automobil, este cercetat penal. Acesta a fost de asemenea confirmat ca fiind în stare de ebrietate conform aceluiaşi articol 264.1, iar ministrul Voicu declarase anterior că era vorba anume de ebrietate narcologică. De asemenea, şoferul automobilului este acuzat, ca şi Nicula, de ameninţare sau violenţa săvârşită în raport cu persoane cu funcţie de răspundere, conform art. 349, alineat 2. Acesta din urmă nu este anunţat în căutare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter