EXCLUSIV: Vă amintiţi de şoferul Audi, care a provocat accidentul de la intersecţia Ismail şi Ştefan cel Mare? Am aflat care e situaţia anchetei acum!

3 Iulie 2020, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Cazurile de rezonanţă ne şochează profund societatea atunci când se întâmplă, dar şi la câteva zile distanţă, poate maxim o săptămână. Apoi, încet-încet, acestea sunt date uitării. Adeseori forţele de ordine cer arest imediat pe 72 de ore, apoi pe 30 de zile, iar după 30 de zile toţi uită de acea tristă întâmplare, iar presa, de obicei, nu prea mai urmăreşte derularea ulterioară a anchetei.
Noi ne-am promis nouă înşine, dar şi vouă, comunităţii PiataAuto.md, că vom încerca la maxim să urmărim aceste cazuri de rezonanţă, chiar şi atunci când ele dispar din atenţia publică. Şi acum ne ţinem de această promisiune!

Teribilul accident s-a produs în noaptea de 16 spre 17 mai 2020. Şoferul Audi a trecut la culoarea roşie a semaforului şi a lovit din plin un taxi Toyota Prius. În urma impactului, atât taximetristul, cât şi pasagerul lui, au murit. La 17 mai, poliţia a anunţat că l-a reţinut pentru 72 de ore pe şoferul Audi.
La 18 mai seara, judecătorii au admis cererea acuzatorilor şi au aprobat arestul şoferului Audi pentru 30 de zile. În acea zi, avocatul învinuitului declara presei că nu poate divulga prea multe despre clientul său, invocând o „clauză de confidenţialitate”. Avocatul a mai menţionat atunci despre şoferul Audi că „e stresat, e într-o stare post-traumatică”.
La 26 mai, Ministrul Afacerilor interne, Pavel Voicu, declara într-o emisiune tv că şoferul Audi nu-şi recunoaşte vina, a încercat să inducă anchetatorii în eroare şi nu colaborează cu ancheta.

Acestea au fost ultimele informaţii răspândite în spaţiul public. Însă, la 17 iunie, atunci când se împlineau 30 de zile de arest preventiv, noi ne-am pus întrebarea dacă procurorii vor solicita prelungirea arestului ori acesta va fi trecut, spre exemplu în arest la domiciliu sau, şi mai rău, va fi cercetat în stare de liberate. Aşa că am luat calea instituţiilor oficiale, solicitând informaţii despre derularea anchetei, despre situaţia actuală a şoferului Audi şi etapa la care se află acuzatorii în întreg procesul judiciar.

Astăzi, 03 iulie 2020, am primit răspunsurile oficiale aşteptate de la Procuratura Generală.
În primul rând, am aflat că procurorii au solicitat prelungirea arestului cu încă 30 de zile pentru şoferul Audi. Şedinţa de judecată a avut loc la 11 iunie 2020 şi magistraţii au admis integral prelungirea arestului preventiv în izolator până la data de 16 iulie 2020. Deci, în prezent, şoferul Audi este în arest preventiv, fapt pe care nu-l putem califica decât admirabil în raport cu acţiunile forţelor de ordine.

Şoferul Audi e învinuit de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”. Paradoxal, însă, în pofida înregistrărilor video şi a probatoriului, până astăzi şoferul Audi nu-şi recunoaşte vina şi refuză colaborarea sub orice formă cu organul de urmărire penală!
La ce etapă se află urmărirea penală în prezent şi când se va trece la etapa unui proces propriu-zis de judecată şi eventuala condamnare? Probatoriul este colectat, din câte înţelegem, dar în prezent se aşteaptă rezultatele expertizelor medico-legale, dispuse în scopul aprecierii juridice a leziunilor corporale, suferite de victime în acel sumbru accident rutier. După primirea acestor rezultate, se va putea trece la următoarea etapă procesuală.

Deci, în acest caz putem constata că forţele de ordine din Moldova acţionează exact aşa cum am aştepta cu toţii s-o facă, avansând cu dosarul fără a „înmuia” măsurile de restricţionare faţă de învinuit. Până la urmă, a fost unul din cele mai teribile accidente produse în Chişinău, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, familii răpuse de durere şi copii rămaşi orfani!...
Noi vom continua să monitorizăm acest subiect şi mai departe, informându-vă despre orice alte noi evoluţii.

Sursa foto: Facebook/Oameni şi Kilometri, Facebook/CarPost.MD
1
23,435
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!