Electromobilul Dacia a fost deconspirat pe baza unor brevete publicate online

15 Iulie 2020, 12:46
Denis Godorozea
Designul exterior al primului electromobil Dacia a fost deconspirat în mediul online pe baza brevetelor înregistrate de constructorul din Mioveni. Pe imagini este surprinsă interpretarea de serie Dacia Spring, primul electromobil al mărcii, care cu câteva luni mai devreme a debutat în formă de concept. Premiera versiunii de serie este aşteptată până la sfârşitul acestui an.
Noile imagini vin să confirme că Dacia Spring este, în esenţă, un Renault K-ZE electric, lansat mai devreme pe pieţele asiatice. O serie de elemente stilistice au migrat pe varianta de serie direct de pe concept, însă per general aspectul exterior al electromobilului este mai rezervat. Partea frontală a electromobilului are un calandru decorativ cu o structură interioară ochită la conceptele Dacia, dar şi blocuri optice duble — se pare că până şi interpretările entry-level vor avea lumini de zi LED orizontale, iar mai jos se vor situa farurile cu fază scurtă şi fază lungă.
La posterior hatch-ul compact are blocuri optice cu semnături LED integrate în forma a două litere "Y". Deocamdată lipsesc imagini cu interiorul compactei, dar nici aici nu putem anticipa prea mari surprize — cel mai probabil Dacia Spring va avea o planşă de bord aproape identică cu cea a lui Renault K-ZE.
Lansarea comercială va avea loc în prima jumătate a anului viitor. Deocamdată Dacia nu a dezvăluit prea multe informaţii referitoare la substratul tehnic, dar a menţionat că electromobilul va oferi o autonomie de până la 200 kilometri şi va avea cel mai atractiv preţ în segmentul respectiv din Europa.
0
2,979
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!