Germania propune introducerea taxelor pentru autostrăzi în toate ţările UE

23 Iulie 2020, 15:16
Denis Godorozea
Germania propune introducerea taxelor pentru circulaţia automobilelor pe autostrăzi în toate ţările Uniunii Europene. Propunerea vine după ce statul a preluat preşedinţia UE din 1 iulie 2020, post pe care-l va deţine pe parcursul următoarelor 6 luni, potrivit Reuters. Oficialii germani au venit deja cu o serie de modificări legislative şi propuneri, iar unele dintre acestea vizează şi automobiliştii.
Potrivit noului proiect, care nu a fost încă dezbătut oficial, taxa pentru autostrăzi urmează să fie introdusă în toate statele membre UE gradual, pe parcursul următoarelor 8 luni. Măsura vine în apărarea mediului înconjurător. Nu se cunoaşte, însă, dacă propunerea prevede introducerea unei taxe adiţionale sau care să înlocuiască taxele existente percepute în câteva ţări europene, precum Germania, Franţa sau Italia. Se menţionează doar că conform proiectului vor fi supuse impozitării toate tipurile de transport, cu excepţia autobuzelor.
Dar se pare că deocamdată proiectul se află la etapa de elaborare şi nu a fost propus oficial în Parlamentul European. Mai mult de atât, propunerea a fost criticată chiar şi de oficialii germani. Astfel, acesta abia urmează să fie dezbătut şi acceptat de celelalte state membre UE, urmând să fie stabilit şi preţul taxei, care ar putea varia de la o ţară la alta.
0
7,315
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!