Ghinion la revenirea din vacanţă: un cuplu şi-a găsit Mercedesul vandalizat, deşi îl înmânaseră unei parcări cu valet

24 Iulie 2020, 11:36
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când ai o maşină atât de scumpă precum Mercedes-AMG GT, vrei să-i asiguri un tratament bun chiar şi atunci când pleci în vacanţă. Aşa s-a gândit şi un cuplu din Birmingham, Marea Britanie, doar că ceea ce părea un serviciu elitist al unei parcări cu valet la prima vedere, s-a dovedit a fi o abureală de prostit clienţii.
Jay Tranter, în vârstă de 36 de ani, avea planificată o vacanţă de 5 zile cu partenera sa, urmând să zboare din aeroportul din Birmingham pentru asta. A căutat online un serviciu de parcare mai special şi a găsit o companie care-i propunea preluarea maşinii de către un valet chiar de la poarta aeroportului, păstrarea automobilului într-un spaţiu acoperit şi păzit, dar şi readucerea maşinii la revenire tot la poarta aeroportului. Tot serviciul elitist l-a costat 52.94 lire sterline.

Ei bine, la revenire îl aştepta ghinionul suprem. Nimeni n-a venit să-i aducă frumoasa maşină la poarta aeroportului, acesta fiind invitat doar să constate starea jalnică în care ajunsese maşina: fără capotă, fără faruri, fără bară de protecţie, fără piese de sub compartimentul motor...
De aici a început investigarea a ce se întâmplase de fapt. Sistemul de tracking instalat pe maşină indicase că aceasta a fost condusă într-o locaţie părăsită la câteva mile de la aeroport imediat ce fusese preluată de la proprietar, la plecare, după care a venit la locaţia actuală. Însă proprietarii parcării au o poveste mai complexă. Se pare că-n intervalul celor 5 zile de vacanţă, compania deţinătoare a afacerii a fost vândută unei noi proprietare, iar când aceasta a venit pe teritoriul deschis unde erau stocate vehiculele (nu teritoriu închis şi super securizat, cum se promitea), văzuse acest Mercedes-AMG GT parcat. S-a gândit că maşina bate la ochi prea tare şi l-a rugat pe un angajat s-o mute într-un colţ mai puţin vizibil. A doua zi dimineaţă a găsit-o în starea jalnică în care o vedeţi. Şi abia mai apoi noua proprietară a decis să amplaseze şi camere video în parcarea sa.
Cu alte cuvinte, serviciul elitist promis de companie nu era nici pe departe ceea ce părea la prima vedere, maşinile fiind puse pur şi simplu într-o zonă îngrădită în aer liber, care nu avea nimic măcar camere video la acea etapă. Aşa că fiţi atenţi cui încredinţaţi cheile îndrăgitei maşini, chiar dacă au site frumos şi servicii de lux.

Şi, ca să vă consolăm sufletele, vă spunem că maşina era asigurată, doar că proprietarul e înfuriat şi spune că nu-şi doreşte deja maşina nici reparată, pentru că nu e sigur ce-a fost cu ea, pentru că valoarea ei oricum va scădea drastic după această istorie şi pentru că rezoluţia finală a companiei de asigurări va veni abia după finalizarea anchetei poliţiei. El e revoltat şi de faptul că cei de la parcare n-au chemat nici poliţia când au descoperit furtul, şi nici pe el nu l-au sunat, iar acum, doar capota acestui Mercedes-AMG GT costă 9,000 lire! Mai mult ca atât, el a avut ghinionuri ciudate şi cu două automobile anterioare ale sale, iar odată cu această întâmplare, Jay a declarat că se simte cel mai ghinionist proprietar de maşini din lume şi-i e teamă că viitoarea asigurare îi va creşte drastic în preţ, din cauza istoricului său de despăgubiri. Compania deţinătoare a parcării i-a propus să-i achite ea această diferenţă de preţ la următoarea asigurare, dar proprietarul Mercedesului e convins că ei ar trebui să suporte consecinţe mult mai dure pentru toată întâmplarea. Aşa că, cel mai probabil, după ancheta poliţiei va urma şi un proces de judecată.
0
32,420
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!