Hyundai anunţă motorizările pentru Santa Fe facelift în Europa. Două versiuni hibride!

2 Iulie 2020, 16:01
Denis Godorozea
Varianta actualizată Hyundai Santa Fe facelift a fost dezvăluită în premieră mondială acum o lună. Atunci coreenii au oferit informaţii despre substratul tehnic, or SUV-ul a trecut pe o platformă nouă odată cu modernizarea, însă nu au fost dezvăluite detalii referitoare la motorizările pregătite de constructor. Ei bine, acum Santa Fe este pe cale să ajungă în Europa, iar Hyundai a oferit toate informaţiile despre motorizările pregătite pentru pieţele de aici.
Versiunile de bază Santa Fe facelift vor avea unitatea turbodiesel de 2.2 litri sub capotă. Acesta oferă 202 CP şi 440 Nm, dar se cuplează acum la noua cutie robotizată cu 8 trepte. Marea revoluţie vine, însă, pentru motoarele pe benzină, care vor fi oferite doar în tandem cu motoare electrice, iar sud-coreenii au pregătit concomitent două versiuni hibride pentru Europa.
Ambele motorizări au la bază benzinarul turbo de 1.6 litri. Cea de bază mai este echipată cu un motor electric integrat în cutia automată cu 6 trepte. Puterea comună a propulsoarelor în acest caz constituie 230 CP şi 350 Nm. SUV-ul nu promite, însă, o autonomie generoasă în regim electric, or motorul este alimentat de la o baterie de doar 1.49 kWh. Spre deosebire de viitorul PHEV, care va ajunge în Europa la începutul anului viitor. Acesta are o baterie mai generoasă, de 13.8 kWh, ce-i va asigura o autonomie de aproximativ 50 km. În această ipostază Santa Fe are un motor electric mai puternic, dar tot integrat în cutia automată, iar în tandem cu propulsorul pe benzină sistemul dezvoltă un maxim de 265 CP şi 350 Nm.
0
3,227
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!