Incredibil: la intrare în Grecia se vând certificate negative FALSE de Covid-19

15 Iulie 2020, 15:47
Denis Godorozea
Se pare că escrocii nu mai au limite în goană după bani, fiind gata să-şi pună în pericol chiar şi propria sănătate, ba chiar situaţia epidimiologică a întregii societăţi — un grup de infractori din Grecia propune turiştilor certificate de testare negative anti-Covid-19 FALSE pentru acces liber în ţară. Certificate sunt chiar mai accesibile decât costul unui test propriu-zis şi permit oricărei persoane, teoretic, să ajungă în Grecia fără impedimente şi fără regim de izolare sau carantină.
Grecia a intensificat controalele la intrarea în ţară pentru turişti acum pe perioada vacanţelor, or zonele de odihnă din ţară sunt solicitate printre turiştii din alte ţări. Astfel, persoanele care vor să aibă acces în Grecia sunt obligate să se testeze pentru infecţia de Covid-19 cu cel puţin 72 ore înainte de a intra în ţară. În această situaţie, escrocii se pare că au ochit o "afacere" profitabilă, relatează presa locală.

Un asemenea grup de escroci a fost deconspirat de forţele de ordine din Grecia chiar la vama Kulata-Promachoans. "Afaceriştii" ofereau certificate negative de testare la Covid-19, dar unele false, eliberate de unităţi medicale neautorizate, la preţ de 30 — 40 euro, deci de câteva ori mai mic decât costă un test benevol real.
De menţionat, că autorităţile din Grecia nu permit accesul în ţară pentru persoanele care nu au fost supuse testării. În caz contrar acestea pot fi plasate în izolare pe un termen cuprins între 24 şi 36 ore, unde să fie supuse testării, sau să fie plasate chiar în carantină pe o perioadă de 14 zile. În contextul noului tip de "afaceri", autorităţile au lansat o listă oficială a instituţiilor şi laboratoarelor ale căror certificate de testare vor fi acceptate la intrare în ţară. Totuşi, cei ce vor risca să intre în ţară cu certificate false vor fi cercetate conform legii pe teritoriul Greciei.
0
4,134
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!