Istoria unui bărbat care a recăpătat vederea şi şi-a luat prima maşină, un Corvette C7 personalizat

28 Iulie 2020, 16:32
Denis Godorozea
Mike Schickerowski este un bărbat din Benalto, Alberta, Canada. Toată viaţa acesta a suferit de nistagmus, o boală cronică reprezentată de mişcări involuntare a ochilor. În cazul lui Mike, ochii lui ajungeau să facă 100 mişcări involuntare per minut, ceea ce l-a făcut, practic, orb. La 44 ani Mike a fost supus unei intervenţii chirurgicale experimentale în California, SUA, după care a reuşit să-şi recapte vederea. Imediat bărbatul a mers să-şi facă un permis de conducere, pentru a-şi realiza visul şi să-şi cumpere un prim automobil.
Prietenii îi sugerau să renunţe la achiziţia unui supercar şi să aleagă un model mai practic, de soiul unui pick-up, care să nu-i creeze bătăi de cap. Însă Schickerowski, asemenea unui tânăr care abia a obţinut un permis de conducere, mai are acel spirit al libertăţii şi nu a renunţat la ideea pe care o purta în sine de mulţi ani. În special că soţia lui Mike conduce o maşină absolut standard, un SUV imens GMC Yukon.
Mike visa la un model cu totul special, la un Chevrolet Corvette C7, de generaţie precedentă. A optat pentru un supercar de culoare galbenă în interpretarea Grand Sport — această versiune a coupe-ului are un kit aerodinamic exterior preluat de la bolidul de curse Z06 şi are sub capotă benzinarul V8, aspirat natural, de 6.8 litri.
Dar maşina de vis nu este tocmai cea originală, de cele mai multe ori, şi Mike şi-a propus să o personalizeze după bunul plac, ba mai mult de atât, el a ales să execute o bună parte din modificări chiar în propriul garaj, apelând la ajutorul unui prieten. Astfel, Corvette s-a ales cu elemente de iluminare LED decorative şi portiere inspirate de la Lamborghini, care să se deschidă în sus.
0
2,242
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!