Lege cum doar în Germania poate fi: a venit la poliţie să anuleze o atenţionare după 30 de ani!

15 Iulie 2020, 13:32
Ilie Toma
Unde-i lege, nu-i tocmeală — zicala asta o implementează mai bine ca oricine germanii. Iar unele cazuri sunt într-atât de deocheate, încât ne trezesc zâmbetul că lucrurile chiar se pot întâmpla aşa.
Acum 30 de ani, acest VW Beetle (Kafer, de fapt), produs în 1963, a suferit o acroşare minoră în traficul din Germania. Atunci poliţia a venit, a constatat defectele, iar Beetle a primit un document de atenţionare şi constatare a lor, un soi de act care prescrie necesitatea înlăturării defectelor menţionate în el, pentru ca maşina să poată merge din nou pe drumurile publice. E un soi de procedură germană, mai pe scurt. Beetle-ul avea atunci capacul roţii afectat şi o aripă, dar şi elementul de fixare a plăcuţei de înmatriculare, din cauza căruia plăcuţa nu se putea fixa. Nimic grav, cu alte cuvinte, dar ştiţi voi, legea e lege.
Ei bine, după acel accident minor, proprietarul l-a pus în garaj pe iubitul său Beetle şi n-a circulat cu el vreme de 30 de ani. Acum s-a decis, în sfârşit, să-i dea maşinii o a doua viaţă şi a restaurat-o cu grijă. Dar atenţionarea veche de 30 de ani a poliţiei germane aşa şi figurează în sistem ca nefiind rezolvată. Aşa că proprietarul a mers chiar el la poliţie pentru ca poliţiştii să-i inspecteze maşina restaurată şi să constate că defectele minore de acum 30 de ani au fost înlăturate.
Chiar şi poliţiştii s-au amuzat de întâmplare. Da, şi poliţiştii germani zâmbesc uneori. Şi chiar au căutat în sistem numele colegului lor de secţie care a emis acea atenţionare, ca să-l cheme tot pe el să constate statea actuală a maşinii. Dar aici au dat de ghinion — colegul lor poliţist s-a pensionat între timp. Aşa că au făcut constatarea colegii mai tineri, care lucrează azi în aceeaşi secţie. Beetle-ul restaurat i-a convins pe aceştia că respectă legea şi că poate circula în continuare pe drumurile publice germane!

Eh, Germania asta!
1
161,680
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!