Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Marea revenire în gama Lada: offroader-ul Niva a recăpătat emblema cosntructorului rusesc

10 Iulie 2020 - 14:41
Denis Godorozea
La sfârşitul anului trecut AvtoVAZ a cumpărat de la partenerii americani General Motors cota de 50% din acţiunile întreprinderii comune, specializate pe producţia offroader-elor Chevrolet Niva, gândite la începutul mileniului drept un model succesor pentru vechea generaţie Niva, redenumită între timp în Lada 4x4. Astfel, acum Chevrolet Niva a revenit în posesia constructorului din Rusia, care a şi dat startul producţiei offroader-ului uşor actualizat, cu propria emblemă.
Modificările estetice se limitează la un badge-engineering, toate siglele Chevrolet fiind înlocuite cu cele Lada, dar şi la o retuşare uşoară pentru grila frontală, unde să-şi facă loc emblema nouă. Celelalte elemente de design exterior şi ambianţa interioară nu au suferit modificări, precum şi nici substratul tehnic conceput acum două decenii. Sub capota maşinii s-a situat benzinarul aspirat natural de 1.7 litri, ce dezvoltă 80 CP şi se cuplează la o cutie manuală cu 5 trepte şi un sistem de tracţiune integrală permanentă.
Pentru prima dată VAZ-2123 şi-a făcut apariţia în anii 2000-2001. Offroader-ul venea să înlocuiască vechea Niva în gama Lada, însă ulterior proiectului s-au alăturat cei de la General Motors, care au creat întreprinderea comună GM-AvtoVAZ, unde a şi început producţia offroader-ului, dar cu emblema Chevrolet. Americanii au adus nu doar investiţii, dar şi tehnologii actualizate pentru modelul rusesc.
Astfel, Lada se laudă acum cu două offroader-e în gamă, iar aceasta va mai fi suplinită în următorii ani cu un model absolut nou, un succesor pentru Lada 4x4, care va avea la bază platforma francezilor, comună cu Dacia Duster. În acest context, este incert viitorul offroader-ului Niva, care va mai rămâne ceva timp în ofertă, dar nu se cunoaşte despre planurile de a lansa o a doua generaţie pentru acest model.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter