Mercedes-Benz EQS va avea o autonomie mai mare decât versiunea de top Tesla Model S

20 Iulie 2020, 16:42
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a dezvăluit astăzi informaţii noi despre viitoarea navă amiral EQS, debutată anterior în formă de concept, care va fi prezentată în următoarele luni în varianta de serie. Deocamdată germanii nu au oferit prea multe detalii cu referire la substratul tehnic electric, dar au făcut un anunţ incediar precum că electromobilul va putea parcurge peste 700 kilometri cu un singur plin al electromobilului, acesta urmând să fie sedanul cu cea mai mare autonomie din segment, depăşind chiar şi versiunea de top Tesla Model S Long Range Plus cu aproximativ 80-90 kilometri.
Germanii nu au specificat autonomia maximă exactă, însă distanţa de "peste" 700 kilometri pare a fi foarte optimistă, în contextul în care versiunea de top a rivalului principal, construit de Tesla, poate parcurge cel mult 647 kilometri, conform standardului american EPA (conform WLTP electromobilul parcurge până la 609 km). De menţionat, că autonomia anunţată pentru versiunea de serie este similară cu cea anunţată mai devreme pentru conceptul EQS, iar asta înseamnă că prototipul are un substrat tehnic apropiat de cel al limuzinei de serie. Amintim că conceptul este echipat cu două motoare electrice pe cele două punţi, cu 476 CP la activ, acestea fiind alimentate de la o baterie de 100 kWh. Rezervele bateriei pot fi suplinite în proporţie de până la 80% în doar 20 minute, maşina fiind alimentată de la o priză de încărcare rapidă.
Versiunea de serie Mercedes-Benz EQS este aşteptată anul viitor. Tot până la finalul anului 2021 sedanul electric ar putea fi lansat în producţia de serie. Acesta va fi primul model din gama constructorului din Stuttgart construit pe noua platformă tehnică creată special pentru electromobile.
0
9,192
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!