Mercedes-Benz S-Class va fi primul model din lume cu airbag frontal pentru pasagerii spate

27 Iulie 2020, 09:49
Denis Godorozea
Daimler continuă seria de dezvăluiri despre noua generaţie Mercedes-Benz S-Class în cadrul campaniei de promovare a limuzinei W223, ce va marca premiera în septembrie. De această dată constructorul german a relatat, că noua navă amiral va deveni primul model de serie din lume, echipat cu airbag-uri frontale pentru pasagerii banchetei spate — protecţie maximă pentru clienţi!
Deocamdată germanii nu au dezvăluit detaliat cum va funcţiona sistemul de siguranţă pasivă în raport cu copiii fixaţi în scaunele speciale, dar se pare că airbag-urile de tip nou vor fi montate în spătarele scaunelor faţă. Cel mai probabil, în aceste condiţii cel de-al doilea rând de scaune va fi dotat cu două airbag-uri adiţionale, pe lângă cele laterale, cele de tip cortină şi airbag-urile centurilor de siguranţă, pentru o protecţie maximă.

Airbag-urile se vor declanşa doar în cazul unui impact frontal, dar vor acţiona diferit de airbag-urile frontale destinate şoferului şi pasagerului faţă, conform celor de la Daimler. Totodată, precum şi airbag-ul pasagerului faţă, acestea vor putea fi deactivate manual în cazul în care pe banchetă va fi fixat un scaun pentru copii în direcţia inversă.

Pe lângă airbag-urile inovatoare, Mercedes-Benz promite îmbunătăţiri la nivelul siguranţei active. Sistemul Pre-Safe Impulse Side va monitoriza continuu situaţia de la exteriorul maşinii, iar în cazul în care un impact lateral este inevitabil, va umfla pernele scaunelor pentru a împinge şoferul şi pasagerii spre interiorul maşinii pentru a preveni o posibilă lovitură a capului. Mai mult de atât, în acest caz va fi acţionată suspensia adaptivă E-Active Body Control — garda la sol va fi ridicată în câteva clipe în partea unde va interveni impactul pentru o absorbţie mai bună a impactului.
0
2,347
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!