Monstruosul G-Class 4x4² revine şi cu noua generaţie! Primele imagini cu offroader-ul necamuflat

17 Iulie 2020, 17:22
Denis Godorozea
Mercedes-Benz pregăteşte o surpriză mare pentru fanii celor mai nebunatice versiuni de offroad din istoria faimosului Gelandewagen. Generaţia precedentă a avut mai multe interpretări, dar dintre cele mai arătoase, pe lâng variantele de performanţă de top, au fost versiunile condimentate pentru offroad intens, precum monştrii uriaşi G-Class 6x6 şi G-Class 4x4². Ei bine, cel puţin cel din urmă model va reveni curând în gama noii generaţii G-Class, or maşina necamuflată tocmai a fost prinsă pe drumurile publice!
Compania păstrează încă tăcerea referitor la această versiune, astfel nu avem nici un strop de informaţii oficiale despre viitorul G-Class "la pătrat". Totuşi, ne-am zis că e o ocazie bună să ne reamintim parametrii generaţiei precedente, care a fost produsă între anii 2015 şi 2017, or astfel putem anticipa, cel puţin orientativ, de unde va porni de această dată mastodontul indestructibil.
Aşadar, precedentul monstru de offroad a fost oferit în varianta G 500 4x4² şi avea sub capotă benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri, din care inginerii germani au stors în acei ani 422 CP şi 610 Nm. În această ipostază Gelandewagen "la pătrat" se putea aventura în vaduri cu o adâncime de până la un metru, cu o gardă la sol de 450 mm (deci, aproape jumătate de metru!) Deci, cel puţin un asemenea tratament va fi aplicat şi generaţiei actuale, ba chiar anticipăm revenirea V8-ului sub capotă, poate într-o ipostază mai performantă.
Pe exterior noua generaţie va avea condimente similare cu predecesorul, precum bare de protecţie originale, dar şi aripi cu arcuri evazate. Totodată, vor exista versiuni cu sisteme de iluminare LED adiţionale pe plafon, împreună cu un fixator de bagaje şi o scară montată la pe lângă uşa posterioară.
Faptul că maşina asta a fost surprinsă pe drumurile publice aproape necamuflată ne duce cu gândul că premiera oficială nu se va lăsa prea mult aşteptată. Între timp, vă invităm să redescoperiţi impresiile noastre de la testul drive realizat în 2018 cu un G-Class 4x4² de generaţie precedentă, ba nu unul simplu (dacă-l putem numi aşa pe acest monstru), ci unul condimentat de specialiştii de la BRABUS!
0
6,725
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!