Noua generaţie EQC a ieşit la teste! Mercedes-Benz vrea să repare eşecul cât mai curând?

23 Iulie 2020, 10:57
Denis Godorozea
După eşecul cu primul SUV electric din gamă, Mercedes-Benz EQC, se pare că germanii vor să-şi repare greşeala cât mai curând — noua generaţie a electromobilului a fost surprinsă în timpul testelor pe drumurile publice. EQC II va migra pe o platformă nouă, dedicată în totalitate maşinilor electrice, pe care o va împărţi şi cu alte modele electrice din gama EQ. Deocamdată nu se cunoaşte, însă, data exactă a premierei, dar putem anticipa apariţia noului model pe parcursul următorilor 2 ani.
Mercedes-Benz EQC a intrat pe linia de producţie cu un an mai devreme, iar de atunci maşina s-a ales cu critici dure din partea fanilor şi jurnaliştilor auto, chiar nouă ne-a lăsat un gust amar maşina asta. Până şi conducerea concernului a recunoscut că maşina asta este un eşec, fiind prea plictisitoare şi cam înapoiată tehnic, în special în raport cu principalii săi rivali. În mare parte eşecul se datorează substratului tehnic al lui EQC de primă generaţie, parţial împrumutat de la SUV-ul GLC, care nu a fost conceput să fie electric din start.
Cel mai probabil, noul EQC va miza pe platforma EVA II, creată pentru electromobile, care va sta la baza viitoarelor EQS, EQA, EQB şi EQE. Platforma prevede multiple posibilităţi de combinare a sistemului de propulsie, cu unul, două sau chiar trei motoare electrice şi poate adăposti baterii cu o capacitate de 100 kWh — cel puţin, o asemenea baterie este promisă pentru sedanul EQS, ce va avea o autonomie de peste 700 km. După cum sugerează imaginile cu prototipul celei de-a doua generaţie EQC, SUV-ul va avea şi o gardă la sol decentă, suferind şi modificări stilistice majore.
0
1,683
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!