Oficial: ANTA recunoaşte că a organizat cursa şoferiţei amendate cu 10 mii lei

28 Iulie 2020, 09:39
Denis Godorozea
Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) a emis un comunicat oficial în care a venit cu precizări pe marginea cazului Irinei Diacenco, şoferiţei amendate recent pentru transport de pasageri de ocazie cu 10,000 lei. Astfel, cei de la ANTA au confirmat oficial că cazul a fost organizat şi dirijat de ei, de la momentul primului apel telefonic şi îmbarcarea pasagerilor, până la stoparea maşinii în Orhei şi aplicarea amenzii.
"În cadrul operaţiunilor de combatere a transportului ilicit de persoane şi mărfuri, în vizorul inspectorilor a apărut anunţul doamnei Irina Diacenco, amplasat în una din comunităţi dintr-o reţea de socializare, cu propunerea de a presta servicii de transportare a persoanelor. În urma acţiunilor operative întreprinse, a fost documentat faptul efectuării transportului rutier de persoane contra cost, fără a fi înregistrat în condiţiile Codului Transporturilor Rutiere." — se arată în comunicat. Astfel, în baza art. 197 alin. 1 al Codului Contravenţional, şoferiţei i-a fost aplicată o amendă de 10,000 lei, fără puncte de penalizare, cu reţinerea plăcuţelor şi certificatului de înmatriculare pe un termen de 6 luni.

În context, pare uimitor şi absolut inadmisibil faptul că anume ANTA a organizat această cursă văzând anunţul pe internet. Dar oare forţele de ordine şi sancţiunile prevăzute în lege nu au rolul primordial de a preveni o încălcare şi nu a o provoca pentru a aplica amenzi?
0
4,132
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!