Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noul S-Class va avea la bord 5 ecrane, sistem multimedia nou şi instrumentar de bord 3D!

8 Iulie 2020 - 14:26
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a prezentat astăzi sistemul multimedia actualizat MBUX, sau Mercedes-Benz User Experience. Acesta a fost pregătit special pentru noua generaţie S-Class W223, iar actualizări similare de interfaţă vor fi curând accesibile pentru majoritatea modelelor noi deja echipate cu acest sistem. Totoată, germanii au venit cu noutăţi picante despre bordul noii nave amiral, care va debuta în câteva luni.
Ei bine, să ne concentrăm astăzi pe picanteriile pregătite la nivel de multimedia şi tehnologii de ultimă generaţie cu care ne va surprinde S-Class. În primul rând, ecranul central al sistemului multimedia nu va mai fi dreptunghiular şi amplasat orizontal, ci va fi mutat niţel mai jos pe planşa de bord, poziţionat vertical cu forma-i pătrată şi diagonala de 12.8 inch, să fie astfel mai simplu de operat.
Acum MBUX va fi şi mai apropiat de gadget-urile mobile, iar amplasarea sistemelor de control pare a fi foarte logică şi familiară. Modificările au dus la integrarea comenzilor sistemului de climatizare direct pe ecranul sistemului, unde mereu va fi prezent un buton dedicat pentru acces rapid. Mai mult de atât, actualizările vor permite eliminarea a circa 27 butoane fizice pe noua generaţie S-Class, ce se vor regăsi acum pe ecranul tactil. Tot la nivel de multimedia va fi inclus un asistent inteligent, care chiar va putea purta discuţii pe diverse teme cu cei de la bord. Pentru prima dată S-Class va avea un sistem sofisticat de autentificare biometrică, asemănător cu cel al gadget-urilor, cu scaner de amprentă!
Şoferul va dispune de un instrumentar de bord digital, ce va oferi posibilităţi mai avansate de personalizare şi pentru prima dată va avea afişaje tridimensionale. Pe lângă acesta, informaţiile dedicate şoferului vor fi afişate pe un head-up display, pentru prima dată cu utilizarea tehnologiei de realitate augmentată, care va interacţiona, teoretic, cu lumea exterioară în funcţiile de obiectele din cale şi informaţiile solicitate. Proiectorul va putea afişa acum un set mai generos de informaţii, apropo, inclusiv recomandările sistemului de navigaţie.
Pe lângă cele menţionate, Mercedes-Benz promite că în funcţie de versiune şi nivel de echipare, pasagerii banchetei spate (sau celor două scaune separate în versiunile de top) vor putea interacţiona cu până la 3 ecrane. Astfel, noul S-Class va putea oferi la bord până la 5 ecrane şi un head-up display!
Mai sunt săptămâni până la premiera oficială a noului S-Class, însă germanii promit o serie de picanterii ce vor fi dezvăluite până al debut! Până la finalul acestei luni constructorul va relata despre sistemele de siguranţă ce se vor regăsi la bordul lui S-Class în premieră, iar în august va relata în detaliu despre interiorul limuzinei. Rămâneţi aproape!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter