Pe motocicletă şi în stare de ebrietate? Da, 180 de moldoveni au făcut-o numai în ultimele 3 luni!

21 Iulie 2020, 09:17
Redacţia PiataAuto.md
Condusul oricărui vehicul în stare de ebrietate e absolut condamnabil, dar astăzi poliţia din Moldova ne anunţă o cifră şocantă: 180 de motociclişti au fost prinşi conducând în stare de ebrietate de la 1 mai până la 20 iulie 2020!
Imagine simbol, de la un accident grav produs azi dimineaţă cu implicarea unei motociclete

Asta face ca şi numărul accidentelor cu implicarea motocicliştilor să fie în continuare mare. În acest context, poliţia mai face apel la motociclişti ca aceştia să conducă echipaţi corespunzător şi să respecte regulile de circulaţie rutieră.
În acelaşi interval de timp, 465 de motociclete şi motorete au fost ridicate de către poliţie la parcarea cu plată. Şi asta inclusiv pentru că de la 13 mai 2020 au intrat în vigoare noile reglementări în privinţa necesităţii unui permis de conducere pentru a conduce motorete de capacitate mai slabă. Mai exact, acum e necesar de a avea un permis de conducere de categoria AM pentru orice motoretă care poate dezvolta o viteză maximă cuprinsă între 25 km/h şi 45 km şi care au un motor fie cu ardere internă de sub 50 cm cubi, fie electric de nu depăşeşte 4 kW. Pentru aceste vehicule anterior nu era nevoie de permis de conducere, acum e obligatoriu de avea permis de categorie AM, care poate fi obţinut începând cu 16 ani. Pentru motocicleteşe şi motoretele mai rapide sau mai puternice, e nevoie de obişnuitul permis de conducere de categoria A.
0
7,979
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!