Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Pentru cei cărora nu le este pe plac noul Defender: Ineos Grenadier, offroader purist şi tot britanic este

2 Iulie 2020 - 11:16
Denis Godorozea
Inspiraţi de prima generaţie Land Rover Defender, cei de la Ineos prezintă primul lor model, un offroader veritabil cu design clasic, Grenadier. O altă veste bună este că nu vorbim despre o nouă clonă creată în China, nu! Noul Grenadier este un britanic adevărat, precum şi Defender-ul! Să-l descoperim în detaliu, deci.
Offroader-ul brutal este creaţia lui Jim Ratcliffe, un mare fan al Defender-ului original, de primă generaţie, iar istoria lui este la fel de captivantă, precum şi aspectul său impunător. Land Rover a eliminat din producţie primul Defender în 2016, iar apoi a urmat o pauză de câţiva ani până la apariţia celei de-a doua generaţie. Odată cu pensionarea Defender-ului, fapt ce l-a indispus pe Ratcliffe, acesta le-a propus celor de la Land Rover să preia producţia modelului legendar cu propriile forţe, însă constructorul auto i-a refuzat entuziastului. Astfel, Ratcliffe şi-a propus să creeze chiar el un Defender, inspirat de prima generaţie.
De fapt, Ineos nu a fost anterior o companie producătoare de automobile, iar divizia respectivă a apărut abia în 2017, când a şi demarat proiectarea lui Grenadier. Procesul nu a fost finalizat nici până acum, or offroader-ul se află încă la etapa de testare. În schimb, aspectul său exterior este gata şi tocmai a fost prezentat lumii. Ce ziceţi, demn de primul Defender? Cu un limbaj stilistic asemănător Grenadier totuşi are un exterior original, cu tehnologii mai avansate, într-un asemenea mod ca cei de la Ineos să nu fie acţionaţi ulterior în judecată pentru designul ochit la Land Rover.
Britanicii vor oferi noul Grenadier cu două tipuri de caroserie, standard cu 5 portiere, sau în formă de pickup de offroad. Caroseria este realizată din aluminiu, iar platforma cu cadru dur a maşinii este complet originală, creată chiar de forţele celor de la Ineos. Ineos promite capacităţi fulminante în offroad şi un sistem de tracţiune integrală full-time.
Ei bine, la proiect participă indirect şi alţi constructori auto, precum Daimler şi BMW — suspensia este creată în cooperare cu Magna şi MBtech, iar cea din urmă aparţine, parţial, concernului Daimler. Sub capota lui Grenadier se vor situa, însă, unităţi de propulsie cu 6 cilindri în linie, livrate de BMW.
Deocamdată nu se cunoaşte cam în ce preţ va fi lansat Ineos Grenadier, dar nici termenii de apariţie, dar Ineos promite să-şi lanseze oficial modelul în 2021. Ba şi habitaclul nu a fost realizat până la capăt, iar astfel nici aspectul său nu a fost dezvăluit. Constructorul promite, însă, că acesta va fi unul extrem de practic, capabil să facă faţă celor mai dificile provocări, iar nivelul de echipare va fi unul mai spartanic, totul pentru o fiabilitate de excepţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter