Poliţia atenţionează: orice maşină parcată neregulamentar poate fi evacuată conform noilor prevederi legislative

31 Iulie 2020, 11:43
Denis Godorozea
Poliţia a emis un comunicat de presă prin care solicită conducătorilor auto să parcheze regulamentar. În caz contrar, maşina poate fi acum evacuată conform noilor prevederi legislative, aprobate de Guvern.
Potrivit noilor reglementări, inspectorii pot dispune ridicarea automobilului parcat neregulamentar şi transportarea acestuia la parcarea specială, de unde ulterior va putea fi preluat de proprietar. Afară de maşinile parcate neregulamentar, pot fi ridicate şi mijloacele de transport ale acelor şoferi, care au fost depistaţi în stare de ebrietate la volan, dacă şoferul a fost înlăturat de la volan şi maşina nu poate fi predată pe loc proprietarului sau reprezentantului lui sau dacă mijlocul de transport poate genera un pericol interesului public.

Hotărârea în acest sens a fost aprobată de Guvern la 17 iunie 2020. Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor legislative, mijloacele de transport vor fi evacuate prin intermediul agenţilor economici contractaţi de către IGP în urma unei licitaţii publice.
0
2,557
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!