Premieră: Toyota Corolla Cross! Încă un SUV în gama japonezilor

9 Iulie 2020, 09:29
Denis Godorozea
Toyota continuă atacul în segmentul SUV-urilor cu un nou model — Corolla Cross. Acesta urmează exemplul lui Yaris Cross şi vine să ofere o alternativă mai compactă în schimbul lui RAV4 sau C-HR. Dar se pare că gama japonezilor devine un pic cam aglomerată în segmentul respectiv, deci să vedem cui se adresează noua maşină!
De menţionat, că japonezii nu au mers pe calea bătută în cui de alţi constructori — nu avem aici un simplu hatch Corolla cu decor din plastic şi gardă la sol mai generoasă. Nu, precum şi Yaris Cross, acest SUV are un design original, iar asta chiar dacă substratul tehnic este unificat la maxim cu versiunile existente Corolla. Deocamdată, însă, acest SUV debutează pe piaţa din Thailanda.
Precum RAV4, Corolla Cross are un aspect exterior mai brutal, cu arcuri laterale mai pătrăţoase, acoperite cu elemente protectoare din plastic. Partea frontală surprinde cu o grilă generoasă, cu formă ochită la SUV-ul mai mare, iar posteriorul trezeşte asemănări cu sedanul Corolla prin forma blocurilor optice. În dimensiuni noul Cross s-a situat între RAV4 şi C-HR, având 4,460 mm în lungime şi un ampatament de 2,640 mm, identic cu cel al SUV-ului mai compact din gamă. Ei bine, Corolla Cross are şi o platformă comună cu cele două SUV-uri, GA-C, deci japonezii nu au admis limitări la nivel de sisteme de propulsie sau de siguranţă — este disponibil ansamblul de sisteme Toyota Safety Sense. În schimb, pe puntea spate SUV-ul are o bară de torsiune, deci maşina asta poate avea doar tracţiune pe puntea faţă. Cel puţin în Thailanda.
Gama motorizărilor este compusă la moment din două unităţi. Versiunile de bază vor avea sub capotă benzinarul aspirat natural de 1.8 litri, cu 140 CP la activ, cuplat la o cutie cu variaţie continuă. Pentru versiunile de top este prevăzut sistemul hibrid clasic, cu benzinar de 1.8 litri asistat de un motor electric. În tandem sistemul livrează 122 CP.
Deocamdată perspectiva lansării pe alte pieţe este incertă — Corolla Cross va fi produsă la uzina japonezilor din Thailanda, unde şi va fi comercializată. Preţurile pornesc de la 30,800 dolari americani, cu aproximativ 600 dolari mai puţin decât costă un C-HR pe piaţa respectivă.
2
15,908
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!