Premieră: noul Citroen C4 a devenit un cross-hatch 100% electric! Ce autonomie promite?

1 Iulie 2020, 09:24
Denis Godorozea
Francezii de la PSA continuă ofensiva în segmentul european de electromobile, se pare că în curând concernul va avea cea mai diversificată ofertă de vehicule electrice de tot soiul pe Bătrânul Continent! Noua lovitură este Citroen C4 de generaţie nouă, care a adoptat o filosofie cu totul nouă, devenind un cross-hatch şi pentru prima dată — 100% electric!
Aspectul exterior revoluţionar, ca pentru limbajul stilistic al mărcii, am avut ocazia să-l descoperim mai devreme, atunci când primele imagini au fost publicate în spaţiul web. Iar astăzi vă prezentăm informaţii complete despre substratul tehnic al noului C4. Cu schimbul de generaţii modelul de clasă compactă a trecut pe o variantă extinsă a platformei modulare CMP, ce mai este utilizată de noile Peugeot 208/2008 şi Opel Corsa/Mokka. Din asta rezultă că indiferent de motorizare şi nivel de echipare, Citroen C4 va avea doar tracţiune faţă şi un substrat tehnic electric preluat de la colegii din cadrul concernului, ce au debutat mai devreme.
Versiunea electrică a primit indicele e-C4, dar cu un substrat tehnic comun cu 208 şi Corsa, prea mari surprize la acest capitol nu avem. Astfel, roţile punţii faţă sunt acţionate de un motor electric de 136 CP şi 260 Nm. Acesta este alimentat de la o baterie de 50 kWh, ce în cazul lui Citroen oferă o autonomie de până la 350 km, conform WLTP. În ipostaza respectivă cross-hatch-ul poate accelera până la 100 km/h în 9.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 150 km/h.
Bineînţeles, vor exista şi versiuni clasice cu motoare termice, care sunt şi ele comune cu Peugeot şi Opel. Motorizările pe benzină sunt prezentate de unitatea PureTech de 1.2 litri, ce oferă 100, 130 sau 155 CP, în fucnţie de versiunea aleasă. Cumpărătorii motoarelor diesel vor avea la dispoziţie unitatea BlueHDi de 1.5 litri, ce poate dezvolta 110 sau 130 CP. Standard toate motoarele sunt cuplate la o cutie manuală cu 6 trepte, fie la cea automată cu 8 trepte, livrată de Aisin.
Debutul comercial al noului Citroen C4 va avea loc în Europa în toamna acestui an. Francezii nu au anunţat deocamdată preţurile, dar susţin că toate versiunile, inclusiv cea electrică, vor ajunge concomitent în showroom-uri.
0
4,340
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!