Primul electromobil SEAT e unul sportiv: noul Cupra el-Born debutează în premieră!

9 Iulie 2020, 10:48
Denis Godorozea
Acest model a fost anticipat mai devreme cu un concept cu denumire similară, doar că debutat cu emblema SEAT. Se pare, însă, că în calea sa spre producţia de serie, el-Born a fost cedat brandului de performanţă Cupra, iar acum putem vedea electromobilul în interpretarea sa de producţie, exact aşa cum va fi livrat cumpărătorilor. De altfel, asistăm la un nou badge-engineering marca Volkswagen — găsiţi măcar 5 diferenţe cu noul VW ID.3!
Aşadar, chiar dacă vorbim de el-Born cu emblema Cupra, avem aici un electromobil ordinar pe platforma MEB, ci nu unul de performanţă, ba chiar şi substratul tehnic este identic cu cel al lui ID.3. Asta înseamnă că el-Born este propulsat de un motor electric cu 204 CP la activ. Cupra el-Born are la bază o baterie de 77 kWh, ce promite o autonomie de până la 500 km conform standardului WLTP. Concomitent, spaniolii promt că alimentarea de la o sursă rapidă timp de 30 minute va fi suficientă pentru o autonomie de 260 km! Curios e că nu au fost anunţate caracteristicile dinamice complete — cei de la Cupra au relatat doar, că hatch-ul electric poate accelera de la 0 la 50 km/h în 2.9 secunde. Ei bine, maşina din imagini este un prototip, iar ibericii nu au dezvăluit toate detaliile referitoare la performanţă şi autonomie.
În schimb, spaniolii promit picanterii mai speciale pentru electromobilul lor, precum suspensia adaptivă DCC Sport (sau Dynamic Chassis Control Sport). Printre alte modificări caracteristice modelelor Cupra se enumeră noul volan sport de la interior, ce include şi un buton dedicat pornirii/opririi motorului, dar şi un alt selector dedicat regimului de condus. De brandul de performanţă la interior va reaminti nu doar emblema arătoasă de pe volan, dar şi scaunele sport cu suport lateral profilat şi tetiere integrate.
Lansarea comercială a lui Cupra el-Born va avea loc în 2021, iar electromobilul se va alătura pe linia de producţie Volkswagen ID.3 la uzina germanilor din Zwickau.
0
2,637
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!