Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Renault va oferi GRATUIT câte un electromobil locuitorilor unui oraş din Franţa

27 Iulie 2020 - 16:41
Denis Godorozea
Renault susţine un proiect inedit în cadrul căruia toţi locuitorii unei comune din sudul Franţei vor beneficia de electromobile gratuite pe care să le exploateze timp de câţiva ani. Scopul proiectului este de a demonstra posibilitatea trecerii masive la transportul electric în schimbul celui tradiţional şi efectele acestei decizii asupra infrastructurii şi vieţii cotidiene.
Este vorba despre comuna Appy din departamentul Ariege, unde conform datelor actualizate în 2017 locuiesc doar 25 persoane. Acestea vor beneficia gratuit de câte un electromobil Renault Zoe, pe care să-l exploateze pe parcursul următorilor 3 ani. Conform planurilor, experimentul va mai demonstra eficienţa electromobilelor în zone mai depărtate de mediul urban, unele chiar izolate, orăşelul Appy fiind amplasat într-o zonă muntoasă din sudul Franţei.
La pachet cu electromobilul Zoe, fiecare participant la experiment va primi în utilizare un sistem de alimentare de tip wallbox, iar în orăşel va mai fi construită o staţie de alimentare rapidă cu energie electrică de la care utilizatorii vor putea alimenta electromobilul pentru o autonomie de 145 km în doar 30 minute. Amintim că Renault Zoe este disponibilă cu două variante de baterii, de 40 kWh şi 52 kWh cu o autonomie cuprinsă între 300 şi, respectiv, 395 km.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter