România a suspendat măsurile de autoizolare la intrare în ţară

6 Iulie 2020, 09:08
Denis Godorozea
Ambasada României în Republica Moldova a anunţat suspendarea temporară a măsurilor de izolare şi carantinare instituţionalizată pentru toate persoanele care intră pe teritoriul ţării. Aceste măsuri au fost ridicate începând cu data de 2 iulie 2020, însă doar temporar. Chiar şi aşa, există anumite condiţii şi prevederi ce vizează persoanele ce planifică să intre pe teritoriul ţării în contextul pandemiei.
Decizia vizează inclusiv persoanele care au intrat în ţară până la data de 2 iulie şi au fost supuse autoizolării. Totodată, măsuri de precauţie sunt recomandate persoanelor care ştiu că au contactat recent cu persoane infectate — aceste persoane riscă să fie cercetaţi penal dacă în primele 14 zile de la intrare în ţară vor fi testate pozitiv cu Covid-19.

Pentru persoanele care au contactat cu infectaţi, autorităţile recomandă autoizolarea pentru un termen de 14 zile, purtarea măştilor de protecţie în spaţii închise şi reciclarea corectă a acestora după utilizare, spălarea mâinilor, păstrarea distanţei sociale de cel puţin 1.5 metri faţă de alte persoane, curăţarea suprafeţelor de contact cu soluţie dezinfectantă, să solicite ajutor de urgenţă în cazul manifestării simptomelor specifice Covid-19, dar şi să se menţină informate despre modificările aplicate prevederilor legislative în vederea prevenirii răspândirii infecţiei.
1
6,624
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!