Afaceriştii din România bat recorduri: un BMW cu jumătate de milion de kilometri daţi înapoi!

24 Iulie 2020, 14:16
Denis Godorozea
Se pare că în goană după profituri cât mai mari samsarii nu mai cunosc limite, fiind gata să întoarcă odometrul unei maşini importate de peste hotare la maxim posibil, pentru a scoate la vânzare un produs mai atractiv. Dacă credeaţi că aşa ceva este posibil doar în Republica Moldova şi spaţiul ex-sovietic, aflaţi că această fraudă este răspândită şi printre samsarii români. Cazul de astăzi, însă, întrece toate limitele imaginabile!
Un vânzător a publicat anunţul cu acest BMW Seria 3 E90 produs în 2006, pentru care vrea să obţină 6,900 euro. Pare a fi un preţ mediu de piaţă, ca pentru un exemplar la fel de bine dotat, cu motor diesel cu 6 cilindri în linie, cutie automată, tracţiune integrală, îngrijit şi cu parcurs de aproximativ 255,000 kilometri. "A fost utilizată de un bătrânel din Germania", ar fi spus vânzătorul, or maşina asta a parcurs anual circa 18 mii kilometri, conform legendei. Realitatea, însă, este mai dură, iar samsarul s-a dat chiar el singur de gol, postând în anunţ imaginile de la licitaţia de unde maşina a fost achiziţionată anterior.
Cazul a fost investigat de cei de la 99Vehicles. Anume datorită imaginilor folosite de samsar în anunţ, vlogger-ii au stabilit că maşina a fost vândută anterior la o licitaţie europeană, cu preţ de pornire de 3,800 euro. Însă în momentul vânzării, odometrul sedanului indica un parcurs cu aproape 500,000 kilometri mai mare, or ultima revizie tehnică a fost executată la parcursul 754,718 kilometri.
Deci, maşina asta nu parcurgea "doar 18,000 kilometri pe an", ci 5,000-6,000 kilometri pe lună! Maşina s-a făcut rapid faimoasă în mediul online, iar vânzătorul s-a şi grăbit să scoată anunţul.
0
5,427
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!