Se întâmplă şi-n Germania: şofer de camion prins băut, fără permis şi cu încărcături fixate periculos

18 Iulie 2020, 08:45
Redacţia PiataAuto.md
Ne minunăm adeseori de câte un caz în caz poliţia de la noi prinde câte un şofer făcând câte o prostie inimaginabilă, după care constată că şoferul n-avea nici măcar permis sau că i-a fost restras anterior, dar „eroul” continua să conducă.
Ei bine, un caz anunţat ieri de poliţia din Germania i-a consernat la fel de mult pe nemţi. Acest camion din imagine a fost surprins înaintând în asemenea mod pe o autostradă, încărcătura sa fiind fixată în mod evident periculos. Un şofer german a sunat imedia la poliţie, pasagerul său i-a făcut şi o poză pentru dovadă, iar în scurt timp poliţia şi-a făcut apariţia pe autobahn şi şoferul de camion a fost oprit de acel echipaj.

Şi aici au început surprizele. Poliţia i-a analizat întâi încărcătura, constantând fapta evidentă a modului periculos în care era încărcată, câteva curele fiind dezlegate, iar între blocurile de încărcături nu existau covoraşe anti-alunecare, stipulate în regulamentul german. Toate astea ar fi fost floare la ureche, dacă poliţia nu descoperea că şoferul n-avea permis de conducere, acesta fiindu-i anterior suspendat pentru condus în stare de ebrietate! Şi, culmea, acum şoferul prins era din nou băut, având o concentraţie de 0.4 promile de alcool. Mai mult ca atât, în urma investigaţiilor, poliţia germană a constatat că el mai făcuse recent cel puţin două curse la volanul camionului, de când are permisul suspendat.

În rezultat, poliţia a chemat o echipă pentru a securiza încărcătura şi un şofer treaz pentru a conduce camionul până la un loc sigur. Şoferul prins iniţial la volan, însă, s-a ales cu dosar penal şi riscă o condamnare dură.
0
13,157
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!