Sedanul Toyota Corolla primeşte o nouă versiune condimentată de Gazoo Racing

20 Iulie 2020, 11:59
Denis Godorozea
Actuala generaţie Toyota Corolla oferă, probabil, cea mai diversificată gamă de versiuni din istorie — modelul este disponibil în peste 3 versiuni de caroserie, dar şi o serie de ediţii mai speciale, precum cea mai recentă interpretare, pregătită pentru sedanul Corolla comercializat pe piaţa europeană. Acum bestseller-ul japonez poate fi comandat cu o versiune condimentată de divizia GR, însă modificările vizează doar aspectul exterior şi habitaclul maşinii.
Anterior Corolla a mai beneficiat de interpretări semnate de Gazoo Racing, însă acele maşini erau destinate pieţelor din America de Nord şi Asia. Varianta europeană pune accentul exclusiv pe aspectul exterior al maşinii, or din punct de vedere tehnic noua Corolla GR Sport este identică cu nivelele standard de echipare. Anterior interpretarea GR Sport a fost lansată în Europa pentru hatch şi break.
Exteriorul Corolla GR Sport se distinge prin lipsa elementelor de decor cromate, care sunt înlocuite cu unele de culoare neagră-lucioasă. Printre acestea calandrul, finisajele exterioare, acoperişul negru şi un eleron compact montat pe capacul portbagajului. Aspectul sportiv este completat de jantele originale bicolore GR Sport cu diametru cuprins între 17 şi 18 ţoli.
Habitaclul întâmpină cu inserţii cu denumirea versiunii aplicate pe pragurile laterale, plafon de culoare neagră, volan tapisat cu piele, scaune cu suport lateral mai profilat şi tapiserie textilă combinată cu pielea artificială şi cusături contrastante de culoare roşie.
Cum am menţionat mai sus, Corolla GR Sport are un substrat tehnic standard. Asta înseamnă că sedanul poate fi echipat cu benzinarul aspirat natural de 1.6 litri, cu 132 CP la activ, dar şi sistemul hybrid clasic cu benzinar de 1.8 litri, asistat de un motor electric, cu 122 CP. Corolla GR Sport va ajunge pe linia de producţie de la uzina japonezilor din Turcia în luna noiembrie a acestui an, urmând ca livrările să înceapă în ianuarie 2021.
0
4,215
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!