Singurul exemplar Fisker Karma înmatriculat în România este de vânzare! Cât costă supercar-ul exclusiv?

8 Iulie 2020, 10:29
Denis Godorozea
Fisker este un constructor auto mai puţin cunoscut în rândurile pasionaţilor auto, dar apreciat de ecologişti şi cei ce-au avut ocazia să cunoască primul model de serie din gamă, Karma, la sfârşitul deceniului trecut. Modelul Karma a fost unul exclusivist, dar a enumerat un tiraj mai mare, totuşi, decât predecesorii Latigo CS şi Tramonto, iar acum aparent singurul exemplar înmatriculat în România a fost scos în vânzare. Deci, cine-şi doreşte un supercar exclusiv cu sistem de propulsie hibrid, exact precum cel din garajul lui Leonardo DiCaprio?
Producţia supercar-ului din Finlanda a început în 2011, deşi prezentarea conceptului a avut loc cu 3 ani mai devreme de debutul comercial. Karma a fost printre primele supercar-uri de lux cu sistem de propulsie plug-in hybrid, iar caracteristicile tehnice ale acestuia pot uimi chiar şi astăzi, în raport cu hibridele existente. Fisker Karma este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată de pe puntea spate, dar mai are şi un motor termic de 2.0 litri, pe benzină, amplasat sub capotă, care are mai mult un rol de range extender. Cu bateriile încărcate şi rezervorul de combustibil plin, supercar-ul poate parcurge până la 480 km şi să circule cu cel mult 200 km/h, dar nu asta e ceea ce uimeşte cu adevărat.
Cele două motoare termice ce pun în mişcare puntea spate oferă în tandem 408 CP şi un cuplu nevirosimil de 1,300 Nm! Aici mai adăugăm şi motorul pe benzină cu 260 CP la activ şi aflăm că în aceste condiţii Karma poate accelera până la 100 km/h în 6 secunde. Aceste performanţe sunt disponibile în modul de rulare exclusiv electric, în care Karma poate parcurge până la 80 km şi să ruleze cu viteze de până la 153 km/h. Motorul termic este pus în funcţiune odată ce energia stocată în baterii se epuizează.
Lansat în producţie în 2011, cariera lui Fisker Karma s-a încheiat cu un an mai târziu din cauza falimentului suferit de furnizorul de baterii al celor de la Fisker. În acest timp au fost produse aproximativ 2,450 unităţi Karma, deci avem aici un model chiar exclusiv, ce şi-a făcut apariţia în garajele multor staruri din întreaga lume, chiar şi a celor de la Hollywood.
Se pare că în România Fisker Karma este un supercar unic, transmite promotor.ro, iar acum acesta a fost scos în vânzare. Este vorba despre un exemplar produs în 2012, înmatriculat la Bucureşti, odometrul căruia indică un parcurs de 22,500 km în prezent. Pentru posibilitatea de a intra în posesia unei asemenea bijuterii speciale, viitorul proprietar va fi nevoit să scoată din buzunar 44,500 euro.
0
29,741
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!