Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Skoda Enyaq iV va avea un habitaclu digitalizat şi minimalist! Primele imagini

29 Iulie 2020 - 15:11
Denis Godorozea
Câteva săptămâni au mai rămas până la debutul mondial al primului SUV electric Skoda — modelul Enyaq iV va marca premiera în luna septembrie, iar între timp cehii continuă campania de promovare a maşinii. Astăzi Skoda a dezvăluit designul planşei de bord a viitorului SUV electric cu două schiţe oficiale, dar şi o imagine cu substratul tehnic.
Potrivit primelor schiţe oficiale, Skoda Enyaq iV va avea un habitaclu complet digitalizat, dar realizat într-un stil similar cu cele mai noi modele din gamă, precum noile Scala, Kamiq şi Octavia de generaţie nouă. Instrumentarul de bord digital va fi inclus standard în forma unui ecran compact amplasat în spatele volanului. Mai mult de atât, constructorul promite un head-up display avansat cu realitate augmentată inclusă.
Consola centrală va fi dominată pe partea de sus de ecranul orizontal cu o diagonală de 13 inch, de dimensiuni ceva mai generoase decât ceea cu ce ne-au obişnuit cehii până acum. Mai jos sunt amplasate comenzi de primă necesitate, dar se pare că nu şi comenzile sistemului de climatizare — anticipăm că noul sistem multimedia prevede operarea sistemului prin intermediul ecranului. Tunelul central surprinde prin multiple spaţii de depozitare şi inserţii de tip piano black, iar selectorul direcţiei de mers va fi prezentat, cel mai probabil, de un set de butoane dedicate.
Cea de-a treia imagine prezintă amplasarea bateriei şi motoarelor electrice pe cele două punţi în cazul motorizărilor de top cu tracţiune integrală. Dar mai curioase sunt silueta şi elementele de design exterioare ale maşinii de serie, etalate parţial pe cea de-a treia imagine. Se pare că cu excepţia siluetei, versiunea de serie Skoda Enyaq iV va avea multe elemente inspirate de la conceptul stilat Vision iV, prezentat mai devreme.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter