Şofer moldovean de microbuz, prins în România fără permis, deşi transporta pasageri spre Germania

14 Iulie 2020, 14:24
Denis Godorozea
A pus în pericol viaţa a cel puţin 7 persoane de la bordul microbuzului pe care-l conducea, pornind spre Germania fără un permis de conducere. Este cazul unui şofer din Republica Moldova, prins la volan fără să deţină un permis de conducere de către un echipaj al poliţiei de frontieră din România. Două persoane sunt acum cercetate pe marginea acestui caz — cel de-al doilea şofer poate fi sancţionat pentru că a încredinţat conducerea vehiculului unei persoane care nu deţine un permis.
Microbuzul de model Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, a fost oprit de un echipaj al poliţiei de frontieră în dimineaţa zilei de 12 iulie 2020, aproximativ la ora 06:00, în raza localităţii de frontieră Berezeni. Inspectorii au observat că imediat ce a fost oprit microbuzul, şoferul a cedat volanul unei altei persoane de la bord, încercând să ducă în eroare, astfel, forţele de ordine. Ei bine, inspectorii nu s-au lăsat păcăliţi.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în momentul stopării la volanul mijlocului de transport se afla un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 19 ani, care nu deţine un permis de conducere. Acesta a încercat să ofere locul celui de-al doilea şofer de la bord, unui tânăr de 21 ani, care are în posesie un permis de conducere corespunzător. Pe lângă cei doi, la bord se mai aflau alte 6 persoane, care urmau să fie transportate în Germania. Astfel, acum şoferul de 21 ani este cercetat pentru transmiterea cu bună credinţă a controlului asupra unităţii unei persoane care nu deţine un permis de conducere, iar tânărul de 19 ani este cercetat pentru conducerea mijlocului de transport fără un drept legal de a o face.
0
3,776
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!