Strada 31 August din Chişinău se va transforma într-una destinată pietonilor şi bicicletelor, deopotrivă cu automobilele

14 Iulie 2020, 10:16
Ilie Toma
Viceprimarul Victor Chironda ne anunţă astăzi despre un proiect nou de decizie, inclus pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chişinău, prin care de propune schimbarea categoriei străzii 31 August 1989 din stradă cu prioritate pentru automobile în stradă destinată pietonilor şi bicicletelor, deopotrivă cu automobilele şi transportul public.
La modul practic, pentru ca toate aceste tipuri de transport să poată „convieţui” în mişcare împreună şi mai ales în siguranţă, se vor delimita zone de carosabil pentru fiecare dintre aceste categorii, astfel, încât automobilele vor putea circula doar foarte încet şi restrictiv, lăsându-se spaţiu generos pentru piste de biciclete şi piste pietonale.

Conform viceprimarului Chironda, scopul acestei schimbări este de a se asigura un „cordidor” verde, care, în pespectivă să facă legătură între parcurile Valea Morilor, Valea Trandafirilor şi Parcul Dendrariu.
Planul de reamenajare a fost elaborat cu suportul PNUD Moldova, iar lucrările de reamenajare a străzii vor demara în luna septembrie 2020.
1
1,828
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!