Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Subaru elimină din gamă modelul BRZ. Sportiva japoneză nu are un succesor

31 Iulie 2020 - 17:33
Denis Godorozea
Dramă pentru fanii Subaru — constructorul japonez anunţă eliminarea din gamă a sportcar-ului BRZ. Coupe-ul sportiv dezvoltat în parteneriat cu Toyota a marcat debutul comercial acum 9 ani şi a ajuns acum la finalul carierei, iar cei de la Subaru nu au pregătit încă un succesor. Îşi va menţine oare Subaru prezenţa în segmentul sportcar-urilor în contextul pierderilor provocate de criza pandemică, când simte nevoia să-şi revizuiască costurile pentru anii viitori?
Pensionarea sportcar-ului Subaru BRZ a fost anticipată cu câteva luni mai devreme, când japonezii anunţau lansarea versiunilor limitate de adio pe cele mai importante pieţe. Acum a fost luată decizia de a opri producţia acestui model, iar asta chiar dacă sportcar-ul nu s-a ales cu un succesor direct încă. Viitorul modelului este incert, or nici BRZ şi nici Toyota GT86 nu s-au bucurat de un succes remarcabil pe piaţă. Chiar şi aşa, însă, Toyota şi Subaru vor continua parteneriatul în cele mai diverse segmente de piaţă.
După BRZ urmează pensionarea inevitabilă a sportivei GT86. Nici Toyota nu oferă la moment informaţii concrete despre soarta succesorului acestui model, dar amintim că cu un an mai devreme se vehicula că japonezii ar putea lansa generaţii noi pentru modelele respective pe platforma modulară TNGA, pe care se bazează majoritatea celor mai noi automobile din gama Toyota. Acest lucru va duce la o tăiere considerabilă a costurilor, iar cele două sportive ar putea beneficia ulterior şi de motorizări hibride.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter