Transfăgărăşanul se redeschide astăzi, dar cu câteva restricţii şi recomandări

1 Iulie 2020, 12:48
Denis Godorozea
Renumitul traseu DN 7C din România, cunoscut cu denumirea Transfăgărăşan, se redeschide începând cu ziua de astăzi, 1 iulie 2020! Circulaţia este permisă pentru toate tipurile de transport, dar există şi câteva restricţii şi recomandări impuse de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Circulaţia pe Transfăgărăşan a fost reluată astăzi începând cu ora 8:00. Totuşi autorităţile solicită şoferilor care aleg să parcurgă cel mai spectaculos traseu din România să manifeste prudenţă şi să adapteze viteza ţinând cont de condiţiile din trafic. Totodată, explică cei de la CNAIR, există riscul de schimbări meteorologice spontane, iar pe parcursul acestui an în preajma traseului a fost înregistrată o prezenţă mai mare de urşi — în cazul apariţiei unui animal şoferii sunt îndemnaţi să nu intre în contact şi să anunţe autorităţile.

În orele nocturne circulaţia pe Transfăgărăşan va fi în continuare sistată pentru siguranţa rutieră, mai exact între orele 21:00 şi 7:00. Deocamdată nu se cunoaşte când traseul va fi închis din nou — acest lucru depinde de condiţiile climaterice din toamnă. Cel mai probabil, însă, şoferii vor avea acces pe parcursul următoarelor 4 luni.

De menţionat, că restricţii de circulaţie pot fi impuse cetăţenilor din Republica Moldova, iar asta în legătură cu situaţia pandemică din regiune, creată de infecţia de Covid-19. Despre restricţiile existente de călătorie în România am relatat detaliat într-un articol dedicat.
0
3,153
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!