Un german a fost la un pas de a-şi vinde BMW-ul pentru 1 euro

20 Iulie 2020, 10:06
Redacţia PiataAuto.md
Germanii nu prea ştiu de glumă, iar dacă ai greşit, e mare şansa să tragi toate consecinţele dureroase ale greşelii tale.

Un german a vrut să-şi scoată BMW-ul Seria 3 la vânzare şi s-a gândit să plaseze anunţul pe site-ul eBay. Fără prea mare experienţă în vânzarea maşinilor sau plasarea anunţurilor, bărbatul a adăugat anunţul, doar că la capitolul preţ, în loc să indice 12,000 euro, cât era preţul intenţionat, a scris doar 1 euro.
Germanul şi-a dat seama de greşeală la câteva minute distanţă, când au început să-i vină confirmările cu cumpărători interesaţi să-i cumpere BMW-ul cu doar un euro. Acesta a obiectat imediat preţul în procesul de vânzare de pe eBay şi a suspendat ofertele. Dar, câţiva cumpărători interesaţi reuşiseră să liciteze pentru maşină. Iar unul din cumpărători l-a dat în judecată.

Oh, şi când ajungi să te baţi cu legea germană, ştii sigur că unde-i lege, nu-i tocmeală. Bărbatul a mers în instanţă să-şi apere poziţia, invocând că totul a fost o greşeală. Cumpărătorul abia aştepta să-i dea instanţa dreptate, să-i plătească 1 euro omului şi să-i ia BMW-ul.

Dar instanţa a decis într-un final în favoarea vânzătorului. Nu, nu au fost prea iertători judecătorii, în mod normal l-ar fi impus pe om să vândă maşina la preţul pe care l-a anunţat public. Dar pe german l-a scăpat o frază adăugată în textul anunţului, şi anume că „primeşte şi oferte mai mici decât preţul anunţat de la cei care vor s-o cumpere imediat”. Şi odată ce era fraza asta indicată, era clar că nu putea exista o ofertă mai mică de 1 euro, iar astfel judecătorii au concluzionat că eroarea era prea evidentă şi nu putea fi calificată drept ofertă publică. Aşa că proprietarul BMW-ului a plecat cu inima împăcată acasă, iar data viitoare cu siguranţă va măsura de 7 ori înainte de a apăsa „Publică” pentru anunţurile sale sau pur şi simplu va merge la un dealer german să-i înmâneze aceluia maşina spre vânzare, fără asemenea bătăi de cap tipic germane.
0
53,784
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!