Un german de 62 de ani, prins că şi-a transformat scuterul într-o rachetă

21 Iulie 2020, 17:31
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia germană a fost uimită să surprindă ieri un scuter mergând printr-un sătuc german cu o viteză de 41 km/h. Nu, aparent şoferul de 62 de ani nu depăşise viteza legală admisă în acea localitate, ci doar pe cea admisă pentru vehiculul său, care trebuia să constituie maxim 25 km/h, conform clasificării sale.
Fireşte, poliţiştii germani au devenit curioşi şi-au vrut să investigheze cum de scuterul, care în acte poate atinge maxim 25 la oră, a putut să ridice o viteză de tocmai 41 km/h? Aşa că l-au luat la o inspecţie suplimentară.

Şi cum poliţia germană face inspecţiile ca la carte, de obicei, micuţul scuter a fost dus la un dinamometru şi aici a venit marea surpriză! S-a constatat că scuterul poate atinge o viteză maximă de 95 km/h, în locul celor 25 km/h pe care-i are indicaţi în fişa sa tehnică! O adevărată rachetă, deci!
Eh, şi aici neamţul de 62 de ani n-a mai avut încotro şi a recunoscut că şi-a modificat scuterul. Ba mai mult ca atât, în compartimentul pentru cască el avea şi un comutator, prin care schimba regimul de funcţionare al motorului, astfel încât într-una din poziţii motorul era anemic, numai bun să atingă 25 la oră, iar în cealaltă — se transforma într-o rachetă.
Toate bune, doar că germanul s-a ales cu o amendă usturătoare şi este acum cercetat şi pentru conducere fără permis, întrucât conducea fără să aibă unul, odată ce pentru scuterele slabe nici nu era nevoie să aibă. Mai mult ca atât, el va fi acuzat şi pentru exploatarea vehiculului cu risc pentru cei din jur, întrucât scuterul său nu avea frâne care să reziste la asemenea viteze modificate, iar ceilalţi participanţi la trafic cu siguranţă nu s-ar aştepta să vadă o asemenea buburuză de scuter gonind cu viteze de 95 km/h!
0
118,225
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!