(VIDEO) Aston Martin a început producţia replicii supercar-ului lui James Bond! Cât costă să devii spion?

6 Iulie 2020, 14:49
Denis Godorozea
Fanii mai înstăriţi ai seriei de filme James Bond se vor putea simţi în pielea celebrului agent secret britanic cu replica supercar-ului clasic utilizat în legendarul film Goldfinger din 1964. Seria DB5 Goldfinger Continuation va fi produsă în doar 25 unităţi, iar fiecare exemplar este identic cu cel utilizat de James Bond în cele mai mici detalii. Dar bijuteria asta are şi un preţ de-a dreptul cosmic.
Creaţia îi aparţine diviziei Heritage a companiei Aston Martin. Deocamdată a fost produs un singur exemplar din cele 25 planificate, iar asamblarea a avut loc manual, timp de 4,500 ore, chiar la uzina unde au fost produse sportcar-urile originale Aston Martin DB5 în Marea Britanie. Constructorul s-a străduit să reproducă replica în cele mai mici detalii, cât tehnic atât şi estetic, iar pe alocuri maşina asta chiar surprinde cu substratul tehnic sofisticat.
Astfel, sportcar-ul are o suspensie cu elemente din oţel, reprodusă conform schiţelor maşinii originale. Aspectul exterior este identic cu cel al unui DB5 original, iar panourile caroseriei sunt realizate din aluminiu. Maşina este propulsată de un benzinar cu 6 cilindri în linie, de 4.0 litri, identic cu cel original, ce dezvoltă 294 CP. Motorul se cuplează la cutia manuală ZF cu 5 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate.
Probabil cea mai mare atracţie pe seria limitată reprezintă setul de gadget-uri inspirate din pelicula Goldfinger. Acest DB5 este înzestrat cu un soi mitraliere Browning integrate în blocurile optice frontale — bineînţeles, nu este vorba despre un armament adevărat, dar ţevile pot emite sunete şi lumini asemănătoare focurilor de armă. Plăcuţele de înmatriculare prevăd un dispozitiv de schimbare a numărului, iar la posterior sunt şi duze de apă integrate în blocurile optice spate. La interior se regăseşte un set de comenzi inspirat din filmul original, un radar pe partea de jos a consolei centrale şi un telefon ascuns în spaţiul de depozitare din faţa pasagerului.
Cum am menţionat mai sus, seria dedicată aventurilor lui James Bond la bordul Aston Martin DB5 va fi limitată la 25 exemplare, în posesia cărora vor putea intra doar cei mai înstăriţi fani ai peliculei, or preţul de pornire pentru un exemplar este de 2.75 milioane lire sterline!
2
1,995
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!