(VIDEO) Cea mai tare motocicletă a momentului e un BMW R nineT custom, construită în Rusia!

12 Iulie 2020, 09:54
Ilie Toma
E construită într-un singur exemplar şi chiar dacă eşti fan înrăit de motociclete, sunt şanse mari să n-o fi văzut şi să nu fi auzit de ea. S-a lucrat la ea cam toată iarna şi primăvara asta pandemică, prezentările publice fiindu-i făcute acum, vara. Iar două zile în urmă, până şi cei de la BMW Motorrad le-au transmis public creatorilor: „Băieţi, aţi făcut o treabă fantastică!”.
Da, cei din Rusia pot face nu doar UAZ-uri Buhanka de care să râdem în hohote, dar şi creaţii admirabile, semnate de oameni talentaţi. Motocicleta asta e creată de atelierul ZILLERS Garrage, un atelier deja apreciat pentru ideile ambiţioase de customizing al motocicletelor, dar şi pentru implementarea lor. Cel care a dirijat proiectul creării acestui BMW e Dmitrii Golubcicov, omul care are în palmares titlul de campion mondial de bike customizing.
Ceea ce vedeţi în imagini are la bază un BMW R nineT, iar proiectul de modificare amplă a fost susţinut de divizia din Rusia a celor de la BMW Motorrad. Iniţial, creaţia trebuia prezentată în aprilie la Moscow Custom Show, dar pandemia a dat planurile peste cap.
Ideea iniţială a fost să se creeze un BMW R nineT custom total nestandard, total diferit de orice alte personalizări existente în lume în prezent, dar păstrându-i un spirit BMW veritabil. Aşa că s-a trecut la conceptualizarea de design, creatorii dându-şi frâu liber fanteziei, dar vrând să păstreze câteva elemente obligatorii, precum jantele în stil de turbină aeronautică sau expunerea structurii sale de aluminiu.
La nivel tehnic, construcţia de bază a rămas aceeaşi, cu acelaşi motor şi aceleaşi elemente esenţiale, astfel încât oricine ar conduce această creaţie după un R nineT de stoc, s-o simtă la fel de familiar. Totuşi, noua creaţie are suspensie pneumatică, cea care nu doar că-i ajustează garda la sol, ci şi coboară motocicleta pentru fixarea ei statică, în locul obişnuitului picior.
S-a dat o atenţie deosebită şi culorii motocicletei. S-a optat în final pentru un gri mat, dar care a trebuit vopsit de 3 ori pentru a arăta atât de perfect cum arată azi. O mulţime de mici detalii au fost create la printere 3D, altele — cu freza clasică. Dar Dmitrii recunoaşte onest că unele elemente le-a cumpărat efectiv de la piaţă, asamblându-le apoi în ideea lui finală.
Noi zicem că-n rezultat a ieşit poate cea mai tare motocicletă custom a anului 2020. Cu forme inspirate, îndrăzneaţă şi care aduce un efect garantat de exclamare! Totul procesul de creaţie îl puteţi vedea în filmuleţele de mai jos, iar după ce le vedeţi, scrieţi în comentarii — voi ce credeţi despre ea?
1
64,054
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!