Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Corabia M/V Golden Ray răsturnată anul trecut cu 4,000 maşini la bord zace în acelaşi loc până acum

9 Iulie 2020 - 16:56
Denis Godorozea
Vă mai amintiţi de vasul M/V Golden Ray răsturnat cu tot cu cele 4,200 automobile Hyundai şi KIA în apropiere de statul american Georgia? Incidentul a avut loc la începutul lunii septembrie 2019, iar nava zace răsturnată acolo până în prezent! Se pare că la aproape un an de la catastrofa acvatică autorităţile americane au găsit o modalitate să înlăture consecinţele.
Amintim că vasul sud-coreean M/V Golden Ray a fost construit de compania Hyundai şi avea misiunea de a transporta peste 4,000 automobile din SUA spre Orientul Mijlociu. Nava a pornit pe apă din SUA la data de 8 septembrie 2019, dar în scurt timp s-a răsturnat în râul Flancy Bluff Creek, în apropierea portului Brunswick, statul Georgia, SUA. Din fericire, nimeni din cele 24 persoane de la bord nu au avut de suferit şi au fost evacuate pe parcursul primelor ore de la incident, însă bunurile, inclusiv automobilele, aşa şi au rămas la bord.
Acum a fost identificată o metodă de a înlătura consecinţele accidentului şi de a evacua vasul de peste 200 metri lungime. După cum se arată în materialul video de mai jos, vasul M/V Golden Ray urmează să fie tăiat în 8 bucăţi imense cu ajutorul navei imense VB 10000, echipate cu un lanţ tăios special. Se pare că organizatorii operaţiunii au găsit cea mai sigură soluţie, dar chiar şi aşa, în proces se anticipează explozii şi incendii, or la bord mai există încă circa 150 mii litri de combustibil, chiar dacă cea mai mare parte a carburantului a fost evacuată în primele zile de la incident.
Curios e că cele peste 4,000 maşini au şi rămas la bord şi vor rămâne acolo chiar şi în timpul operaţiunii de evacuare. Astfel, organizatorii anticipează că o mare parte din încărcătură va fi scufundată în proces, iar astfel a fost luată decizia de a acoperi fundul râului cu o plasă rezistentă pentru a evacua toate deşeurile. Ulterior, toate cele 8 piese vor fi încărcate pe vase mai mici, care vor transporta deşeurile în largul oceanic, unde acestea vor fi aruncate la fundul mării, fiind transformate într-un soi de recife artificiale. Operaţiunea va demara la mijlocul acestei luni.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter