Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Experiment haios: Tesla Model 3 este alimentată de la priza de bord a unei Honda e!

6 Iulie 2020 - 17:06
Denis Godorozea
Deşi cuceresc tot mai mult teren, în special cu dezvoltarea infrastructurii specializate în ţările occidentale, electromobilele au în continuare o cotă mult prea mică în raport cu maşinile convenţionale cu motoare termice sau cele hibride. Principalul motiv pentru care mulţi automobilişti nu riscă să cumpere o maşină electrică rămâne a fi, astfel, autonomia limitată, timpul necesar pentru încărcare, şi imposibilitatea de a călători cu un electromobil în zone depărtate cu o infrastructură mai prost dezvoltată.
Ei bine, entuziaştii din întreaga lume nu ezită să uimească comunitatea auto cu tot soiul de modalităţi de încărcare în caz de urgenţă, una mai nebunatică decât alta. Este şi cazul vlogger-ului Bjorn Nyland din Norvegia, mare fan de electromobile şi în special de modelele Tesla. Anterior acesta a deţinut şi a făcut haz pe seama electromobilelor Model S, Model X, iar acum a pus mâna pe o Tesla Model 3 şi o Honda e pentru un nou experiment haios.
Precum şi majoritatea automobilelor mai practice de astăzi, Honda e oferă la bord o priză similară cu cele casnice, capabilă să alimenteze diverse dispozitive cu până la 1.5 kW. Curios este că Honda e are o baterie de 35.5 kWh, pe când cea mai mică baterie cu care putea fi echipat un Model 3 are o capacitate de 50 kWh. Deci, energia stocată în bateriile unei Honda e nu ar fi suficientă pentru a rezolva problema lipsei unei prize în cazuri de urgenţă.
Ei bine, Nyland şi-a propus să afle dacă măcar ar fi funcţională o asemenea idee. După cum veţi putea vedea în materialul video de mai jos, vlogger-ul a conectat Tesla la priza de la bordul Honda, iar încărcarea a şi început într-un regim normal, de parcă sedanul american ar fi conectat la o priză casnică obişnuită! Dar se pare că această modalitate nu este tocmai cea mai eficientă, or în 2 ore Tesla Model 3 a încărcat doar 2.2 kWh, pe când Honda e a pierdut 2.9 kWh.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter