(VIDEO) KAMAZ-ul pe care nu-l învinge nimeni. Secretele celui mai magnific camion de raliu din lume!

20 Iulie 2020, 15:37
Redacţia PiataAuto.md
Uneori zâmbim la auzul unor modele produse în Rusia, dar adevărul e că există creaţii absolut fenomenale, care merită toată admiraţia. O asemenea creaţie e versiunea participantă la raliul Dakar a camionului KAMAZ.
Dakar e cu siguranţă cel mai dur raliu şi chinuitor raliu din câte există astăzi în lume, iar în secolul XXI Kamaz a învins aproape toate ediţiile raliului în categoria camioanelor! Mai exact, din anul 2000 încoace, Kamaz a câştigat 16 ediţii din 21!

Fireşte, camionul a suferit modificări şi perfecţionări în toţi aceşti ani, dar azi, cu ajutorul celor de la Red Bull, care finanţează în prezent echipa KAMAZ, vrem să aruncăm o privire în secretele acestui camion superb. Aşadar, camionul poartă numele de KAMAZ-4326, e propulsat de un motor turbodiesel, de 13 litri, cu 6 cilindri în linie, care produce 1,150 CP. La greutatea sa de sub 10 tone, puterea e suficientă pentru a-i da un dinamism de bolid de cursă!
Şi deoarece raliul Dakar are loc odată în an, iar victoriile sunt posibile doar cu o echipă bine antrenată, între ediţiile Dakar, echipa celor de la KAMAZ trece prin cele mai spectaculoase antenamente imaginabile, sau chiar participă la nişte raliuri şi curse mai mici, doar pentru a se menţine în formă. O asemenea cursă a fost pusă la cale în Finlanda, tot de către cei de la Red Bull, KAMAZ-ul trebuind să urmărească un VW de raliu pe un renumit traseu de raliu. Aparent, Volkswagen-ul e cât roata KAMAZ-ului, însă prin curbe te-ai putea aştepta să fie mult mai rapid şi manevrabil decât KAMAZ-ul. Ce-a ieşit din toată treaba — vedeţi în video de mai jos! Tot în video veţi vedea şi bucăţi de antrenamente şi alte competiţii demenţiale în care e pus acest KAMAZ din când în când — într-un cuvânt, veţi vedea viaţa nebună a celui mai magnific camion produs în Rusia ultimelor două decenii!
0
29,867
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!