(VIDEO) Pilotul automat Tesla a manifestat comportament de şofer începător provocând un accident

22 Iulie 2020, 10:09
Denis Godorozea
Tesla oferă în prezent unul dintre cele mai sofisticate sisteme de pilot automat pe piaţă. Sistemul de la bordul electromobilelor americane este capabil să ruleze aproape complet automatizat pe şosele, însă cazul înregistrat de o cameră video de mai jos atestă că acest sistem este departe de perfecţiune, or nu este adaptat chiar tuturor situaţiilor care pot apărea în trafic. Aici se pare că pilotul automat a manifestat un comportament specific unui şofer începător, fapt pentru care a şi fost implicat în accident rutier, chiar dacă vina nu-i aparţine.
După cum puteţi vedea în secvenţa video de mai jos, captată pe o şosea din SUA, electromobilul Tesla Model 3 circula regulamentar pe o bandă de mijloc. Potrivit presei americane, în acel moment electromobilul avea sistemul de pilot automat inclus. La un moment dat, remorca unui camion a intrat lejer şi accidental pe banda pe care circula electromobilul, iar sistemul a reacţionat prompt, ba chiar prea brusc, acţionând frâna. Tot în acel moment un şofer la volanul SUV-ului Dodge Durango, unul grăbit, de altfel, a încercat să depăşească traficul încărcat şi nu a reuşit să reacţioneze la frânarea bruscă a electromobilului, accidentând Tesla din spate, fiind proiectat şi în Toyota Prius de pe banda din stânga.

Bineînţeles, în această situaţie vina-i aparţie şoferului de Durango, care nu a menţinut distanţa, s-a angajat într-o manevră periculoasă şi eventual nu a reuşit să frâneze. Dar pe de altă parte, în mod normal, un şofer mai experimentat la bordul Model 3 ar fi frânat mai lejer sau ar fi depăşit camionul rămânând pe banda sa de circulaţie.
0
31,059
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!